CHP Söke İlçe Örgütünden anlamlı bir etkinlik

CHP Söke İlçe Örgütünden anlamlı bir etkinlik

CHP Söke İlçe Örgütü, Down sendromuna dair toplumsal farkındalığı artırmak ve Down sendromlu bireylerin toplum içindeki yerini güçlendirmeyi amaçlayan Down Sendromu Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

CHP Söke 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği, Söke Harikalar Diyarı Parkı'nda yapıldı. Etkinlikte, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Mehmet Zeylan, CHP Söke Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nursen Tunç Kaskan , CHP Söke Kadın Kolları Başkanı Aylin Özcan Altındiş, Aydın Büyüşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, CHP Söke İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,  Çağla Pınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim alan down sendromlu çocuklar, çeşitli eğitim kurumlarında eğitim alan öğrenciler ve aileleri bir araya geldi.
Etkinlik tüm katılımcıların birlikte kahvaltı yapması ile başladı. Etkinliğe katılan çocuklar palyaço eşliğinde çalınan müziklerle dans ederek doyasıya eğlendi.  Hem birlikte pasta kesen çocuklar ellerini  boyayarak, parkın bahçesinde ki beyaz panoya el izlerini bıraktı. Etkinliklere katılan çocukların mutlulukları yüzlerinden okunurken, onları böyle gören aileleri de duygusal anlar yaşadı. 

"HERKESİ ÇOK SEVİYORUM"

Down Sendromlu çocuklar adında konuşan Buse Yoldaş da, "Kahvaltı yaptık oyun oynadık çok güzel geçti. Mutlu oldum herkesi çoook seviyorum." dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ ÇOK MUTLU OLDULAR,EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Etkinliğe katılarak güzel bir gün geçiren aileler de, "Çok güzel bir etkinlik oldu. Birlikte çok güzel zaman geçirdik. Çocuklarımız iç içe, palyaço ile birlikte oynadılar, eğlendiler. Çok mutlu oldular.Toplumda bir şekilde ayrıştırılıyorlar. Dışlanıyorlar. Bu farkındalık etkinliği insanlara onlarında bizler gibi olduğunu anlatmak için çok güzel oldu. Bizleri bu etkinlikte buluşturan herkese çok teşekkür ediyoruz" dediler. 

"BİZLERİ ZENGİNLEŞTİREN FARKLILIKLARIMIZDIR"

Çağla Pınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Hocası Dilan Hoca ise, "Çok verimli bir etkinlik oldu. Çocuklarımızın farklılıklarıyla kabul edip birlikte zaman geçirmek çok önemliydi. Toplum farklılıkları kabul etmeli. Bizleri zenginleştiren farklılıklarımızdır. Bu yüzden parklarda ortak sosyal alanlarda gördüğümüzde durup çok farklı birileri gibi yaklaşmaktansa bizler gibi iletişime geçmekten korkmamak gerekiyor. Özellikle çocuğumuz etkileniyor diye çocuklarımızı onlardan kaçırmak bu çocuklarımıza yapılan en büyük kötülüktür. Bu gün çok güzel bir sosyal ortam oldu iç içe çok güzel zaman geçirdiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi. 

CHP SÖKE ÖRGÜTLERDEN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI KASKAN:""AMACIMIZ TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMAKTI"

Etkinlik hakkında bilgi eren CHP Söke Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nursen Tunç Kaskan, "Planladığımız gibi çocuklarımızın hepsinin katılım sağladığı keyifli, eğlenceli bir etkinlik oldu. Toplumsal farkındalık yaratmaktı amacımız. Bunu da başardık. Çocuklarımız eğlendi, biz de mutlu olduk. Parti Okulu Eğitimi kapsamında üyelerimizle 2 günlük bir eğitim aldık. Bunun sonucunda bir proje oluşturduk. Bu günkü proje benim projemdi. Farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığımız bu etkinlik amacına ulaştı. Çocukların yüzlerindeki mutluluğu görmek onlarla birlikte bu anı paylaşmak çok özeldi bizler için. Çok mutluyum. CHP İlçe Örgütümüz bu tarz sosyal projeleri yapmaya devam edecek." dedi. 

CHP SÖKE İLÇE BAŞKANI ÖZCAN:" GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZLAR"

Çocuklarla ve aileleri ile böyle bir etkinlikte buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, "Parti Okulumuzun sosyal hayata dönük projelerinden bir tanesini daha burada hep birlikte hayata geçirdik. Başta proje başkanlığını yürüten Nursen Tunç Kaskan arkadaşıma ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Gerçek dostlar kromozom saymazlar. Burada aile ortamı içerisinde, çok keyif aldığımız, bizleri mutlu eden bir etkinlikte yer aldık. Bu güzel duyguları bizimle paylaşan çocuklara da çok teşekkür ediyorum." dedi.

whatsapp-image-2022-03-21-at-09-08-14-1.jpeg

whatsapp-image-2022-03-21-at-09-08-13.jpeg

whatsapp-image-2022-03-21-at-09-08-13-2.jpeg

whatsapp-image-2022-03-21-at-09-08-13-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler