CHP'de Çerçioğlu bilmecesi

CHP'de Çerçioğlu bilmecesi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun İzmir'den aday gösterileceği iddiası gündemin öne çıkan konularından oldu. Birçok gazeteci böyle bir durumun söz konusu olduğu için adının açıklanmadığını söylese de, CHP’ye yakın kaynaklar Çerçioğlu’nun Aydın için adının bir sonraki PM’de 9 büyükşehir ile açıklanacağını belirtti.

CHP, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, Bursa'da Mustafa Bozbey, Balıkesir'de Ahmet Akın'ı aday gösterdi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

PM'de bazı belediye başkan adaylarının belirlendiğini aktaran Yücel, "Bugün 4'ü Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak üzere, 226 seçim çevresinde parti meclisimizde aldığımız kararla belediye başkan adaylarımızı belirledik." dedi.

“ÇERÇİOĞLU İZMİR İÇİN Mİ AÇIKLANMADI?”

Daha önce aday gösterileceği Özgür Özel tarafından açıklanan Çerçioğlu’nun PM’de adının neden açıklanmadığı merak konusu oldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan bazı gazeteciler, Çerçioğlu’nun İzmir için düşünülebileceği o nedenle bugün adının açıklanmadığını öne sürdü.

“İZMİR’DEN TEPKİLER YÜKSELİYOR”

Çerçioğlu’nun adının İzmir için geçmesiyle beraber birçok isim duruma tepki göstermişti. Son olarak önceki dönem CHP Milletvekili ve eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tacettin Bayır, "Aydın'ın topuklu efesi İzmir'e Başkan olacakmış! Aklınızdan bile geçirmeyin" dedi.

Bayır sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şahsına, emeğine saygımız sonsuzdur. Ancak, biz İzmirliler olarak, sadece kadın olduğu için aday gösterilecek ise İzmir'de bu işi yapacak kadınlarımız var. İzmir'in kadınlarını yok saymayın."

“9 BÜYÜKŞEHİR İLE AÇIKLANACAK”

Öte yandan CHP’ye yakın bazı yakın kaynaklar ise Çerçioğlu’nun İzmir için adaylığının söz konusu olmadığını ve 9 büyükşehir ile beraber bir sonraki PM’de adaylığının açıklanacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler