CHP’li belediye meclis üyelerinden anlaşılmaz ret

CHP’li belediye meclis üyelerinden anlaşılmaz ret

Eylül ayında ikinci defa toplanan İncirliova Belediye meclisi toplantısına CHP’li üyelerin çelişkili tavırları damga vurdu. CHP’li üyeler Pazar Pazarı’nın yerinin değiştirilmesine ilişkin öneriyi bilgi eksikliğinden reddettiklerini belirtmelerine rağmen bilgilendirilince de reddettiler.

İncirliova Belediyesi Eylül ayı ikinci belediye meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ilk toplantının da gündeminde yer alan, kamu kurumları, STK ve odaların üzerinde uzlaşarak talep ettiği ve CHP’li üyelerin reddettiği, Pazar Pazarı'nın yerinin Lozan Caddesi’nden Zübeyde Hanım Caddesi’ne taşınması önerisi yeniden görüşüldü. İkinci toplantıya önerinin meclisten geçmesine destek vermek ve konuya ilişkin bilgilendirme yapmak amacıyla İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan’ın yanı sıra, İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ercan Uçak ve İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Oğuzhan Ülgüdür de katıldı.

BAŞKAN KAYA ‘HEM ESNAF HEM ÖĞRENCİLER RAHAT EDECEK’

Toplantıda belediye meclis üyelerine hitaben konuşan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Pazar yerinin okulun yanında olması nedeniyle sınav günleri Pazar Pazarı’nın kaldırılması veya yerinin değiştirilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Müdürümüz de siz değerli meclis üyelerimizi bilgilendirdi. Bu yıl da önceki yıllara göre daha çok sınav var. Bu durum sürekli bir belirsizliğe ve karmaşaya neden oluyor. Bizim için hem öğrencilerimizin hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın rahatı önemli. Bu öneri ile birlikte sınav günleri oluşan karmaşa ortadan kalkacak ve herkes rahat edecek.” ifadelerine yer verdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VE ESNAF ODASI BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Toplantı da söz alan Müdür Çalışkan ve Oda Başkanı Uçak, pazar yerinin değiştirilmesinin hem esnaf hem de öğrenciler açısından önemine değindiler. Yapılan konuşmaların ardından söz alan CHP’li üyelerden Mehmet Güler ilk toplantıda kurum görüşlerinden haberlerinin olmadığını, bilgi eksikliğinden kaynaklı olarak öneriyi reddettiklerini belirterek yeni oylamadan önce CHP grubu ile toplantı yapmak için ara talebinde bulundu. Güler’in talebi üzerine toplantıya 10 dakika ara verildi.

BİLGİLENDİRİLMELERİNE RAĞMEN REDDETTİLER

CHP’li üyelerin talebi üzerine verilen aranın ardından yeniden toplanan belediye meclisinde, İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İncirliova Esnaf Odası gibi ilçede bulunan kamu kurumları ve esnaf odalarının katılımı ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Pazar Pazarı’nın yerinin değiştirilmesi önerisinin oylanmasına geçildi. İlk oylamada komisyon raporundan haberlerinin olmadığı gerekçesi ile ret oyu kullandıklarını belirten CHP grubu yapılan tüm bilgilendirmelere rağmen yine ret oyu kullandı. Başkan Kaya’nın tüm ikna çabaları, ilçedeki kurum ve STK’ların olumlu görüşleri CHP’li üyelerde karşılık bulmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler