CHP'li Dinç'e yanıt  Ancın'dan geldi

CHP'li Dinç'e yanıt Ancın'dan geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç’in peş peşe yaptığı açıklamalara yanıt, AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın’dan geldi. Ancın, “Tek ricamız, siyaset dilini bu hale getirmeden centilmence bu yarışı sürdürmeleridir. Aydın halkı sizin bu gerginliğinizin de farkındadır!" dedi.

Dinç'in AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten hakkında yaptığı açıklamalara yönelik yanıt AK Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın’dan geldi.

Ancın, “Partimizin MKYK Üyesi ve Genel Başkan Vekili Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Umut Tuncer’ in açıklamalarını anlayamamış diye düşündük. Zira yapılan her açıklama, ispatıyla birlikte yayınlandı. Akademik bir dil ve herkesin anlayacağı düzeyde yapılan açıklamaları böyle yorumlamasını da siyaset açısından üzülerek karşıladık” dedi.

Ancın, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

"Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi’nin bankamatik memuru Mustafa Dinç’in açıklamalarını hayretle okuduk.

Partimizin MKYK Üyesi ve Genel Başkan Vekili Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Umut Tuncer’ in açıklamalarını anlayamamış diye düşündük. Zira yapılan her açıklama, ispatıyla birlikte yayınlandı. Akademik bir dil ve herkesin anlayacağı düzeyde yapılan açıklamaları böyle yorumlamasını da siyaset açısından üzülerek karşıladık.

Bugün Aydın’ın geldiği nokta ortadadır. Çerçioğlu’nu her eleştirdiğimizde kullanılan bu öfke dolu dili üzülerek izliyoruz. Altını bir kez daha çizmeliyim ki önemli bir siyasetçi ve akademisyen olan Sayın Tuncer’in iddialarının tamamını ‘ispatlarıyla birlikte’ izledik.

Bu yönüyle asıl yakışıksız ve siyaset etiğinden yoksun olan dil, kendi kullandıkları çirkin dildir. İspatı olmayan hiçbir ifadenin olmadığı programda “büyük bir nefretle kınanacak” tek şey Sayın Akosman tarafından yapılan açıklamalardır.

Bizim asıl talebimiz “Siyaset yapma şeklinin çirkinleştirilmemesi” noktasındadır. Kaygıyı anlıyoruz; iktidarlarını kaybetme korkusuyla siyaset dilini bu seviyeye düşürmemelerini de özellikle rica ediyoruz.

Biz sahada seçmenin eğilimine ve mevcut durumdaki bıkmışlığına her gün şahit oluyoruz. Bu minvalde CHP’nin yaşadığı korku ve stresin de farkındayız. Tek ricamız, siyaset dilini bu hale getirmeden centilmence bu yarışı sürdürmeleridir. Aydın halkı sizin bu gerginliğinizin de farkındadır!

Sayın Mustafa Savaş’ın liderliğinde ve teşkilatımızın destekleriyle yürüdüğümüz bu yolun sonunda bir “Aydın Yüzyılı” bizi bekliyor.

Neredeyse çeyrek asıra varan milletimizin teveccühü ve partimizin Türkiye sevdası, ülkemizin bugün tarih sahnesinde bir seyirci değil ‘oyun kurucu’ olması sağlamıştır. Şimdi biz de Aydın’ın Ege Bölgesinde bir sinerji merkezi, ekonomide bir oyun kurucu olması aşkıyla ve Sayın Mustafa Savaş’ın liderliğinde bu süreci şekillendiriyoruz. İnşallah bu Nisan Aydın’da “Aydın Yüzyılının” başlangıcı olacak.

Bu süreçte emeği çok büyük olan Partimizin MKYK Üyesi ve Genel Başkan Vekili Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Umut Tuncer’ in yanında olduğumuzu ve bu süreci çok büyük bir aşkla tabandan tavana sürdürdüğümüzü belirtmek isterim. Yapılanları kamuoyunun takdirine sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler