CHP'li Koçak tepkiler gelince 'Alevi' diyemedi! Açıklamasıyla 'acaba' dedirtti

CHP'li Koçak tepkiler gelince 'Alevi' diyemedi! Açıklamasıyla 'acaba' dedirtti

Didim'de yaşanan "Alevi" tartışmasında yeni gelişme yaşandı. CHP'li Koçak yaptığı açıklamayla kafalarda soru işareti bıraktı.

Didim'de bir düğüne katılan CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı'ya selam verdiğini ancak Subaşı'nın, "Sen alevisin, elini sıkmam" dediğini öne sürmüş ve yerel gazetelerde haber konusu olmuştu.

Koçak'ın iftira attığını sert bir dille ifade eden Maşallah Subaşı, "Bu tür ayrılıkçı bir dil kullanan alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir. Aynı şekilde bu iftirayı atanlar da buna çanak tutanlar da alçaktır, şerefsizdir. Bu yalanı atanlar da yalanında boğulsun. Sabah ilk işim Nurettin'e dava açmak olacak" ifadelerine yer verdi.

 

"KENDİ KENDİYLE ÇELİŞTİ"

Ertesi gün dediğini yapan Subaşı, konuyu yargıya taşıyarak Koçak'tan şikayetçi oldu.

Yaşanan bu gelişmenin ardından bir basın açıklaması yapan Nurettin Koçak çok konuşulacak sözlere yer verdi. O an yanında söylemini kanıtlayacak kimsenin olmadığını söyleyen Koçak, "O an elimi uzattım ama o elini uzatmadı. Ve daha önce söylediğim cümleyi söyledi" diyerek bir önceki açıklamasında sık sık kullandığı 'Alevi' kelimesini kullanmaya çekindi. 

İşte Koçak'ın açıklaması:

"Bir kaç gün önce katıldığımız bir düğün töreninde karşılaştığım  AKP ilçe başkanı ve yöneticileriyle, nezaketen el sıkışmak için yanlarına vardım. Ilçe yöneticileri ile tokalaşarak ilçe başkanına da elimi uzattım. Ama o bana elini uzatmayarak, daha önceden söylediğim cümleyi söyledi. Şimdi, bunu inkar ederek bir ıftira ile karşı karşıya olduğunu söylüyor. Benim yanımda kimse yoktu.  Ama onun yöneticileri yanındaydı. Eğer bana o cümleleri söylememişse ne söylemiş. Böyle bir şey söylenmeden ben neden söyleyeyim ki? Neden böyle bir yolu tercih edeyim? Yanındaki yöneticileri eğer duymuşlarsa gerçeği bilenler onlar. Yine de  onların vicdanına bırakıyorum. Ve evet, bir yalan söyleyen var. Kim ki yalan söylüyorsa müfteri o dur.Gözlerimin içine bakarak Ben bu cümleyi kullanmadım deme cesaretiniz varmı? Ayrıca hakaret vari sözlerinizi aynen iade ediyorum.Her ne olursa olsun, Hiç kimse hakareti hak etmiyor.Bu sizin seviyenizi gösteriyor.Siyasi üslubumu bozmayacağım sizin gibi. Bu konuyla ilgili olarak şimdilik başka bir açıklama ve polemik yapmayacağım.  Herkes hukuk önünde ve  vicdan, ahlak, zihniyet açısından da toplumda insanların yüzüne karşı hesabını verecektir. Bizim hiç bir kimseyle, kesimle, anlayışla düşmanlığımız  yoktur. Kimseyi ötekileştirdiğimiz yoktur. Bu yüzden yalana da ihtiyacımız yoktur. Kamuoyuna saygıyla."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler