CHP'Lİ MERSİN AK PARTİ'Lİ SAVAŞA YÜKLENDİ

CHP'Lİ MERSİN AK PARTİ'Lİ SAVAŞA YÜKLENDİ

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin gerçekleştirdiği basın açıklaması ile AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın sözlerini eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin gerçekleştirdiği basın açıklaması ile AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın Aydın ilinde bulunan barajlarla ilgili söylemlerini eleştirdi. Savaş hakkında "Konuşmuş ama boş konuşmuş." ithamında bulunan Mersin açıklamasında, "AK Parti milletvekili Mustafa Savaş, Aydın milletvekili olduğunu hatırladığı zamanlarda geldiği ilimizde barajlarla ilgili açıklamalarda bulunmuş, mikrofon uzatılınca başlamış konuşmaya halkı yanıltmaya. Barajlarla ilgili yandaşlarının ve kendisinin inanacağı cümleler kurmuş. Dilin kemiği yok konuşmuşta konuşmuş ama boş konuşmuş.

Baraj konusunu AK Parti milletvekili ve diğer yöneticileri hariç herkes biliyor ama bir tek siz anlamak ve bilmek istemiyorsunuz.

"ŞARK KURNAZLIĞI YAPMAYALIM"

Bakın size tekrar anlatıyorum. Sarıçay ve İkizdere barajları bir Devlet yatırımı değil. Bu barajları Aydın Büyükşehir Belediyesi yaptırıyor. Devlet yaptığı yatırımın bedelini almaz. Bu barajların maliyetini güncellenmiş hali ile Aydın Büyükşehir Belediyesi yani Aydın halkı ödüyor ve ödeyecek. Barajlar devlet yatırımı ise Aydın halkı yatırım maliyetini neden ödüyor. Bu konuda halkımızı yanıltmayalım. Şark kurnazlığı yapmayalım.

İkizdere barajı için 72 milyon TL bedel ödendi. Bu bedel Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden, Aydın halkı tarafından ödendi daha 280 milyon TL ödenecek. Bunları hükümet yapıyorsa bakın yine söylüyorum, Aydın Büyükşehir Belediyesinin Aydın halkının ödediği 72 milyon TL bedeli geri verin. Ödenen bedeli verin ve barajlar için Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın halkı bedel ödemeyecek deyin, ozaman çıkın bu bir devlet yatırımı diye açıklama yapın bizde sizi alkışlayıp tebrik edelim.

Barajları yaptıran Büyükşehir Belediyesidir. Taşeronluğunu DSİ yapmaktadır. Yatırım bedelini Büyükşehir Belediyesi ödemektedir.

"HERKES ANLADI BİR TEK SİZ ANLAMADINIZ"

Bir ev alıyorsunuz, bankadan 10 yıl vadeli 250.000 TL kredi çekiyorsunuz ve düzenli ödüyorsunuz. Soruyorum size sayın vekil bu evin sahibi kredi ödeyip evde oturan vatandaşın mı yoksa bankanın mı? Eski bankacısınız ya bunu gayet iyi bilirsiniz. Bu olay bu kadar basit. Herkes anladı ama bir tek siz anlamadınız.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı bedelini ödediği yatırımlarla diğer milletvekili arkadaşların gibi sırayla açıklama yapıyorsunuz. Siz bu konularda gündemi değiştireceğinize esnafın, çiftçinin, vatandaşın ekonomik durumu ile ilgilenin. Vatandaş, esnaf, çiftçi geçim derdinde. AK Parti iktidarı memleketi bu hale getirdi. Bu ekonomik durumu görmezden gelen bir dünyada yaşıyorsunuz. Ayaklarınız havalanmış, halka yukarıdan bakıyorsunuz.

Unutma sayın vekil Aydın halkı her seçimde olduğu gibi en güzel cevabı verir, biletinizi alıp otogardan gönderir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler