Chp'li Yıldız: Bu projeyi durdurun

Chp'li Yıldız: Bu projeyi durdurun

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim’de yapılması planlanan Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi tartışmasını TBMM’ye taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim’de yapılması planlanan Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’ne geçtiğimiz günlerde vatandaşlarla beraber gerçekleştirilen eylemle karşı çıkmıştı. Yıldız, Su Ürünleri OSB tartışmasını bu kez TBMM’ye taşıdı.

 

Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

 

“Değerli arkadaşlar, on beş gündür Aydın'ın Didim ilçesinde büyük bir sorun yaşıyoruz. Sorun ne? Didim, Türkiye'nin en güzel turizm cennetlerinden olan bir ilçe arkadaşlar. Gelmeyen olduysa Kuşadası ile Bodrum arasında kalan bir alandır, üç tarafı denizlerle çevrilidir ve nüfusu yaklaşık 90 bindir. Yazın aşağı yukarı 1 milyon insanı ağırlıyoruz. Didim'in yüzde 90 geçim kaynağı turizm arkadaşlar yani her sene 1 milyon insan oraya gelip tatil yapıyor. Ama, maalesef, geçen hafta Didim'de OSB yani Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi kurulacak diye bir toplantı yapıldı arkadaşlar. Bu toplantı neye dayanarak yapıldı söyleyeyim size: 13 Aralık 1982 tarihli 17897 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Tarım ve Orman Bakanlığı tebliğiyle ilgili kanunu bulmuşlar raflarda -tam otuz sekiz yıl önce- getirdiler, önümüze koydular.

 

1982'de çıkan bir kanun… 1983'ten itibaren Türkiye'de turizm sektörüne ağırlık verilmiştir. Şu ana kadar sizin, AKP iktidarının on sekiz yıldan beri yapmadığı… Sizin o fabrikaları satıp, yıkıp yerine AVM'ler yaptığınız sırada yerli ve yabancı yatırımcı geldi, o sahil kenarına beş yıldızlı oteller yaptı yani özel sektör, iş adamları yaklaşık 200 milyar dolar yatırım yaptılar. İşte, o 34,5 milyar doları o yatırımcıların sayesinde kazanıyorsunuz değerli arkadaşlar.

 

Şimdi, burada, özellikle Tarım Bakanlığına sesleniyorum: Şimdi "Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 9/3/2011 tarihinde onaylanan ve kentimiz için anayasa niteliğinde olan Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planları kapsamında, bu alanlarda entegre nitelikte hayvancılık ve su ürünleri üretim ve muhafaza tesislerinin kurulmayacağı görülmüştür." diyor. Yani bu yasayı siz çıkardınız arkadaşlar, siz çıkardınız. Şimdi siz bu yasaları yok ediyorsunuz. 1982'de tebliği yapılan bir uygulamayı sadece bir tane firma para kazanacak diye getirip Didim'in geleceğini yok ediyorsunuz.

 

Şimdi buradan size sesleniyorum değerli AK Parti milletvekilleri: Yarın vali beyi mi arayacaksınız, Tarım Bakanını mı arayacaksınız, bir an önce bu projenin olmayacağını ilan etmeniz lazım. Neden? Çünkü şu an Didim'de 16 tane 5 yıldızlı otel, 12 tane 4 yıldızlı otel, 3 yıldızlı otel, toplam 50 tane otel var. Önümüzdeki sezon 6 tane 5 yıldızlı otel yapılacaktı arkadaşlar, 6 tane. Her 5 yıldızlı otelde en az 500 kişi çalışıyor. Hani 8 milyon işsiz yarattınız ya, bakın, 6x500, 3 bin adama iş verecek bir yatırım geliyordu ama bu olaydan ötürü, yatırımcı arkadaşlarımız, üzülerek söylüyorum, belediyeden ruhsat almadılar, geri çekildiler.

 

Bir an önce bu projeye "Dur!" demeniz lazım ve yatırımcıların önünü açmanız lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler