CHP'nin 98. kuruluş yıl dönümü Aydın'da kutlandı

CHP'nin 98. kuruluş yıl dönümü Aydın'da kutlandı

CHP'nin 98. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Aydın'da tören düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

CHP'de kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'nda da tören düzenlendi. CHP Aydın İl Örgütü tarafından organize edilen törene Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilleri Evrim Karakoz ve Barış Altıntaş, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİN GÖSTERDİĞİ HEDEFTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Pandemi önlemlerinin sıkı tutulduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun yapılmasının ardından konuşma yapan CHP İl Başkanı Çankır, "11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap, 1 ülke ve milyonlarca özgür ve bağımsız vatandaş bıraktı. Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyanın her yerinde saygı duyulan, dahiliği ve yaptıkları ile tarihin her noktasında kendinden övgü ile söz edilmiş eşsiz bir liderdir. İşte böyle bir liderin, "Benim 2 büyük eserim vardır, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir," diyen ve her türlü parçalanma, bölme girişimlerine rağmen dimdik, gururla, nesilden nesile dalgalanan '6 ok' ruhunu içinde barındıran örgütümüzle Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne uzanan şanlı tarihimizde, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizden, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' anlayışımızdan asla vazgeçmeden, Kuvay-i Milliye ruhu ile bu vatanın her karış toprağında canını ortaya koyan, savaşan, 7 düvele haddini bildiren atalarımızın emaneti Cumhuriyet Halk Partisi, bizler için her daim vazgeçilmesi mümkün olmayan bir sevda olmuştur. AK Parti iktidarının ülkemizi getirdiği olumsuz tablo ortada iken Cumhuriyet Halk Partisi'nin her ferdine çok önemli sorumluluklar düşüyor. Umudun, sevginin, hoşgörünün harmanlandığı güçlü ve mutlu bir Türkiye yaratma çabamız ve inancımızla bizlerden sonraki nesillere bırakılacak en önemli mirasımız budur. Bu düzeni kurmak için çalışmak ve çabalamak, yarınlara umutla bakabilmek için bugün, bu çatı altında vereceğimiz mücadele ile çok şeyi el birliği ile değiştireceğiz. Gözlerimizdeki ışığın, yüreğimizdeki inancın, gönüllerimizdeki umudun sahibi; demokrasimizin, özgürlüğün, laikliğin ve cumhuriyetin yıkılmaz kalesi; çağdaşlığın, yıkılmazlığın ve adaletin öncüsü Türkiye'nin yaşayan koca çınarının Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir parçası olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin gösterdiği hedefte her daim yürümeye devam edeceğiz. Bu vesile ile; ilkeleriyle tarihte hep var olmuş, "Ailemiz" demekten hep gurur duyduğumuz partimizde, başta kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hayatını kaybetmiş partililerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. Cumhuriyet Halk Partimizin 98. kuruluş yıl dönümünü örgütümüz adına kutluyorum" dedi.

whatsapp-image-2021-09-09-at-09-42-35.jpg

whatsapp-image-2021-09-09-at-10-31-01.jpg

whatsapp-image-2021-09-09-at-10-31-02.jpg

whatsapp-image-2021-09-09-at-10-31-00.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler