CHP’nin yerel seçim yol haritası açıklandı

CHP’nin yerel seçim yol haritası açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) belediye başkan adaylarının belirlenmesi için takip edeceği yol haritası belirlendi. CHP'nin oy oranının yüksek olduğu illerde ön seçim yapılmayacak. Aydın da bu iller arasında yer aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde İyi Partili mevkidaşı Meral Akşener'i ziyaret etmiş, yapılacak yerel seçimler için yeni bir ittifak teklifi götürmüştü.

Ancak İyi Parti, CHP'den gelen ittifak teklifini reddetti. İttifak teklifi reddedilen CHP ise yerel seçimlere girecek adaylarla ilgili kriterlerini belirledi. CHP Genel Merkezi, 81 il başkanlığına genelge gönderdi. Yazıda, belediye başkan adaylarının belirlenmesi için saptanan yöntemler açıklandı. Buna göre “örgüt denetiminde ön seçim”, “örgüt denetiminde basit aday yoklaması” ve “örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması” yöntemlerinin kullanılmasına karar verildi. Karar verilen 3 yöntemin sonrası bazı şehirlerin belediye başkanlıklarında ise ön seçim yapılmayacak.

AYDIN’DA ÖN SEÇİM YOK

Seçmenin yüksek olduğu bölgelerde ön seçim yapılmayacak. Bu şehirler ise; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Mersin, Tekirdağ ve Uşak oldu. Belediye başkanlıklarında ön seçimin yapılmayacağı bu illerde CHP'nin oy potansiyelinin yüksek olması ise dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler