CHP'nin YSK temsilcisi: Sandık başında olmazsanız kedi değil...

CHP'nin YSK temsilcisi: Sandık başında olmazsanız kedi değil...

CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, "Sandık başında olmazsanız kedi değil fil girer. Herkes sandık başında olsun, tek şart bu" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun CHP Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, YSK'nın deprem bölgesinde tamamladığı çalışmaları anlattı. Seçim sandıklarını takip etmenin önemli olduğunu vurgulayan Yakupoğlu, "Sandık başında olmazsanız kedi değil fil girer. Herkes sandık başında olsun, tek şart bu" diye konuştu.

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Yakupoğlu, YSK’nın il ve ilçe seçim kurullarının; personel kaybını, bölgede çalışan personelin ve depolardaki mühürlerin, torbaların, sandıkların durumunu incelediğini aktardı.

2008 yılında adres kayıt sistemine geçildiğini hatırlatan Yakuoğlu, boşanma, vefat, evlilik gibi nedenlerle MERNİS’te günlük 70 bin ila 100 bin arasında kişisel veri değişikliği olduğunu söyledi.

"Sistemde her şey sandık üzerine kurulu" diyen Yakupoğlu, "İtiraz için somut delil gerekli. Tutanak defteri, bir sandığın tapusudur. Sandık başında olmazsanız, kedi değil fil girer. Herkes sandık başında olsun, tek şart bu" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler