ÇİNE VE KOÇARLI'YA DEV PROJE

ÇİNE VE KOÇARLI'YA DEV PROJE

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, 'Çine Sulaması 2. Kısım İnşaatı'na ilişkin ihale onayının çıktığını açıkladı.

224 milyon liralık keşif bedeliyle Aydın'ın en büyük projelerinden birisi olacak olan 'Çine Sulaması 2. Kısım İnşaatı' işi için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihale onayı çıktı. 2021 yılı yatırım ve uygulama programına alınan projenin ihale onayına çıkmasını sosyal medyadan duyuran AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, "Çine'ye 69 bin 800 dekarlık ve Koçarlı'ya 146 bin 40 dekarlık sulama sağlanacak" açıklamasında bulundu.

whatsapp-image-2021-01-25-at-20-19-50.jpeg


Yavuz paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"2021 Yılı Yatırım Programı ve Uygulama Planı'nda yer alan "Çine Sulaması 2. Kısım İnşaatı" işine ait keşif bedeli 224 milyon TL olup, Tarım ve Orman Bakanlığımızca ihale onayı çıkmış ve gerekli hazırlıklarına başlanılmıştır.

“Çine Projesi” ile; mevcutta açık kanallı, salma sulama yapılan Çine Ovası ile Koçarlı Bağarası Ovaları modern kapalı sistem sulama şebekesine kavuşacaktır. Bu amaçla inşa edilen Gökbel Barajı sayesinde Çine Adnan Menderes Barajından gelen sular regüle edilecek, 69 bin 800 dekarlık Çine Sulaması ve 146 bin 40 dekarlık  Koçarlı Bağarası Sulaması basınçlı borulu şebekeye dönüştürülecek olup, Çine İlçesi Eskiçine, Yağcılar, Kuruköy, Evciler, Camiağzı, Çöğürlük, Esentepe, Gökyaka, Kahraman, Kargı, Kabataş, Karakollar, Saraçlar, Sarıoğlu, Çaltı, Doğanyurt, Umurköy, Yörükler mahalleleri 69 bin 800 Dekarlık Çine Sulaması işinden faydalanacaktır.
Her zaman çiftçinin yanında olan Başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."


whatsapp-image-2021-01-25-at-20-19-501.jpeg

whatsapp-image-2021-01-25-at-20-19-51.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler