ÇİNE'DE DEV PROJE İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

ÇİNE'DE DEV PROJE İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, bitmesiyle 18 mahallenin faydalanacağı 'Çine Sulaması 2. Kısım' projesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

DSİ Genel Müdürlüğü'nün 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında yapımına başlanan Çine Projesi altında yer alan 'Çine Sulaması 2. Kısım' çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 200 milyon lira maliyetiyle Nisan ayının sonunda ihale edilerek yüklenici firmaya devredilen proje için son gelişmeleri AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş aktardı.

18 MAHALLE FAYDALANACAK

Projenin tamamlanmasıyla 18 mahallede bulunan yaklaşık 70 bin dekar arazinin sulanmasının sağlanacağını kaydeden Savaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "DSİ Genel Müdürlüğümüzün 2021 Yılı Yatırım Programının tarım sektöründeki Büyük Su İşleri Projelerinden Çine Projesi altında yer alan “Çine Sulaması 2. Kısım” için çalışmalar sürmektedir.  Yaklaşık maliyeti 200 Milyon TL olan projenin ihalesi, 30.04.2021 tarihinde DSİ 21 Aydın Bölge Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir. İhale değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Çine İlçemizde, Eskiçine, Yağcılar, Kuruköy, Evciler, Camiağzı, Çöğürlük, Esentepe, Gökyaka, Kahraman, Kargı, Kabataş, Karakollar, Saraçlar, Sarıoğlu, Çaltı, Doğanyurt, Umurköy, Yörükler mahallelerimiz projeden faydalanacaktır. Yaklaşık 70 bin dekar alanın sulanması sağlanarak, tarımsal ürün ve verim artışı ile ekonomik gelir artışı hedeflenmektedir. Yapılan çalışmalar, aşamalar tamamlandıkça hemşehrilerimizle paylaşılacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Aydın'ımız ve Çine’miz için hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

e0uspc2weacivff.jpg

e0usppkxsauy-yk.jpg

e0uswojweayw5gm.jpg

e0uszvax0amey8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler