Çocukluk teknoloji ile yok oluyor!

Çocukluk teknoloji ile yok oluyor!

Teknoloji alanda olduğu gibi çocukların da tercihlerini değiştirdi.

 

Teknolojinin gelişmesiyle beraber çocuklar üzerinde artan etkisi, çocukların oyuncak tercihini de değiştirdi. Bir dönem oyuncaklarla günü geçiren çocuklar şimdilerde teknoloji ürünlerinden kendilerini kurtaramıyor. Bunun en büyük sebebi ebeveynler olduğunu dile getiren vatandaşlar AJANS AYDIN’a konuştu.

 

 

 

EBEVEYNLER ÇOK DİKKATLİ DAVRANMALILAR

 

Zamane çocukların teknolojiyle bağ kuran ve teknolojik oyuncaklar tercih ettiğini bu durumdan da ebeveynlerin büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Aydınlı vatandaş Türker Kaya, “Çocuk, anne ve babasında ne görüyorsa onun oyuncak şeklini istiyor. Çocuğu o an düşündüğü ebeveynlerin bu kadar zaman geçirdiği ve özen gösterdiği şeyin önemli olduğunu düşünür. Kendisinin de ona sahip olma isteği doğuyor. Bu durumda ebeveynler çok dikkatli davranmalılar. “ dedi.

 

 

SON ZAMANDA ÇOCUKLARIN OYUNCAKLARI TELEFON VE TABLET OLDU

 

Küçücük çocukların daha verimli, daha sağlıklı oyuncaklarla oynamaları gerektiğini dile getiren vatandaşlardan Hasret Gülce, “Son zamanda çocukların en çok yöneldiği oyuncak türü telefon ve tabletler oldu. Belki oyuncak değil ama daha çok bilgisayar oyunlarına yoğunlaşmış durumdalar. Bu çok kötü bir durum. “ diye konuştu.

 

 

TELEFONLA UĞRAŞMAKTAN ARTIK OYUN İSTEKLERİ BİLE YOK

 

Çocukların gelişen teknoloji ile beraber oyuncak seçimlerinde de değişik seçim yaptıklarını söyleyen vatandaşlardan Abdurrahman Şener, “Erkek çocuklar daha çok elektronik savaş aletlerini tercih etikleri, kızların ise televizyonda gördükleri son model bebekler tercih ediyorlar. Bunlar dışında genel olarak telefonla uğraşıyorlar. Hatta artık telefonla uğraşmaktan oyun istekleri bile yok. Eski çocuklara kıyasla şimdiki çocuklar daha çok bilgisayar üzerinde savaş oyunlarına yönelmiş durumdalar. Çocukların bu kadar sıklıkta psikolojik sıkıntı çekmelerinin sebebi de bu. “ ifadelerini kullandı

 

 

 

HABER (AYDAN KAYHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler