Cumhurbaşkanı Erdoğan Tıp Bayramını kutladı  Her Büyükşehre Şehir Hastanesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tıp Bayramını kutladı Her Büyükşehre Şehir Hastanesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramında İftar Programında konuştu. "Her büyükşehirimizi bir şehir hastanesi ile buluşturmayı hedefliyoruz." diyen Erdoğan, "Sağlık altyapısında Türkiye'nin eline su dökecek ülke olmadığını herkes kabul ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programına önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar toplamda 36 bin 300 yataklı 24 şehir hastanemizi hizmete açtık. Sağlık alt yapısında dünyada Türkiye'nin eline su dökecek ülke olmadığını herkes kabul ediyor. Sağlık çalışanlarımıza saldırılmasına müsamaha yoktur, olamaz. Sağlık turizminde çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" dedi.


Erdoğan konuşmasında, “ Tüm doktorlarımızın, tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyorum.
Ülkemizin dört bir yanındaki sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık ordusunun her bir mensubuna ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.


Kendinin, evinin rızkını kazanırken sağlık personelimiz kadar dua alan bir başka kimse yoktur. Canı yanan, umut arayan bir hastaya şifa bulmanın yeri doldurulamaz. Sizler böyle manevi yüksek bir vazifeyi icra ediyorsunuz. Sağlıktan daha değerli bir nimet olmadığının hepimiz farkındayız.
Güçlü, etkin, modern ve iyi işleyen sağlık sisteminin önemini Covid-19 salgını döneminde gördük. Şehir hastanelerimiz salgın ve depremle mücadelenin sembolü haline geldi. İsraf denilerek engellenmeye çalışılan bu modern sağlık üsleri bu iki süreçte de kritik roller üstlendiler.
Her büyükşehirimizi bir şehir hastanesi ile buluşturmayı hedefliyoruz. Halihazırda 14 tanesinin inşası devam ediyor. Sağlık altyapısında Türkiye'nin eline su dökecek ülke olmadığını herkes kabul ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler