Ders zili çaldı

Ders zili çaldı

İlk ve ortaokullarda yeni dönem bugün itibariyle başladı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren ilk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 19 milyon öğrenci ile 1,2 milyon öğretmen, 2022-2023 eğitim öğretim yılına başladı.

Okul öncesi ve birinci sınıflar için uyum eğitiminin geçtiğimiz hafta tamamlanmasıyla diğer kademeler için de ilk ders zili bugün çaldı. Ülke genelinde yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen bugün dersbaşı yaptı.

Aydın İl Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş yeni eğitim öğretim dönemi için, "12 Eylül 2022 tarihi itibariyle ilimiz genelinde 888 okul ve kurumda toplam 15.664 öğretmen, temel eğitimde 127.554 ve ortaöğretimde 58.340 olmak üzere toplam 185.894 öğrenci ile 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Eğitim camiası olarak ortak hedefimiz; ülke olarak modern dünyada söz sahibi olabilecek, ülkemizi geleceğe güvenle taşıyacak olan genç nesilleri milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, kendine güvenen ve tam donanımlı bireyler olarak yetiştirmek ve hayata hazırlamaktır.

Kıymetli meslektaşlarım; sizler vatan sathına yayılmış, yurdun her köşesinde gururla görev yapan eğitim ordumuzun vazgeçilmez neferlerisiniz.Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi yeni dönemde de evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirerek geleceğe hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır.

Değerli anne ve babalar; eğitimin en büyük paydaşlarından biri olarak sizlerle birlikte el ele vererek, yarınlarımızı emanet edeceğimiz evlatlarımızı en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz.Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu her an yüreğimizde hissediyoruz.Bizlere şimdiye kadar verdiğiniz destek ve evlatlarınız için gösterdiğiniz özveri için teşekkür ediyor, bu desteğin en anlamlı yansımasının çocuklarımızın başarısı olacağından hareketle bu gururu hep birlikte yaşayacağımıza gönülden inanıyorum.

Sevgili öğrencilerim; güzel bir yaz tatili sürecinin ardından okullarınıza ve öğretmenlerinize kavuşurken, yeni okula başlayan siz miniklerimiz de ikinci yuvaları olan okullarımızda bizlerle birlikte olmanın heyecanını yaşıyorsunuz.Okullarınızda öğretmenleriniz rehberliğinde edindiğiniz her kazanımın sizin başarınıza artı katacağını, geleceğe dair hayal ettiğiniz her şeye can-ı gönülden çalışarak ve emek vererek sahip olacağınızı şimdiden görebiliyorum.Sizler bizim için yarınlarımızın umutlarısınız.

Bu vesile ile 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ülkemize hayırlı olması temennisiyle "İlköğretim Haftası"nı yürekten kutluyor, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılı bir yıl diliyorum." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-09-12-at-09-32-53-1.jpg

whatsapp-image-2022-09-12-at-09-32-54.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler