Develerin güreşi nefes kesti

Develerin güreşi nefes kesti

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde düzenlenen deve güreşlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Pehlivan develerin kıran kırana geçen güreşlerini, vatandaşlar büyük heyecan ve dikkatle izledi.

Koçarlı Belediyesi tarafından Adnan Menderes Kent Ormanı girişinde bulunan arenada düzenlenen deve güreşlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Güreşlere, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın yanı sıra, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan,  meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

VATANDAŞLARA “YAĞLIK” HEDİYE ETTİ

 

Güreşlerden önce, protokol üyeleri ile birlikte arenayı dolaşan Belediye Başkanı Kaplan, vatandaşları selamlayarak, kendilerine yağlık hediye etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından güreşler başladı. Havaların güzel olmasından dolayı katılımın yüksek olduğu güreşlerde Aydın, Muğla ve İzmir'den toplam da 140 pehlivan deve karşılaştı. Güreşlerin sonucunda Aydın Valiliği, Koçarlı Kaymakamlığı ve Koçarlı Belediye Başkanlığı kupaları da sahiplerini buldu.

 

DEVE GÜREŞİ GELENEĞİNİ YAŞATACAĞIZ

 

Karşılaşmalardan önce güreş severlere seslenen Koçarlı Kaplan, deve güreşlerinin altıncısını düzenlediklerini belirterek, "Bizler Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yaz boyunca çalışırız. Havaların serinlemesi ile birlikte de şenlikler yaparız. Bu şenliklerden bir tanesi de deve güreşleridir. Yörük ve Türkmen geleneği olan deve güreşleri, dinlenme adına fırsat olarak gördüğümüz önemli ve anlamlı bir şenliktir.

 

Güreşlerin ardından dinlenmiş bir şekilde kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Koçarlı Belediyesi olarak deve güreşi geleneğini yaşatmak adına ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

 

Öte yandan Kaplan, arenanın düzenlenmesinde emeği geçen Devlet Su İşleri ve Koçarlı Kaymakamlığı ile belediye personeline teşekkür etti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler