Dinç Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

Dinç Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanlığı için Mustafa Dinç adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Gençlik Kolları’nın önceki dönem başkanı Mustafa Dinç, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı. Basın açıklamasına CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, mevcut Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki ve çok sayıda partili katıldı.

 

Mustafa Dinç basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

 

"Bu ülkede gençlerimiz, üniversiteli işsizler ordusu haline dönüşüyor. Bugün bu ülkede üniversiteli kardeşlerimiz iş bulamadıkları için artık yaşamlarına son verir hale geldi. Bu ülkeyi yönetenlerin il ve ilçe başkanlıkları adeta iş ve işçi bulma kurumlarına dönüştürüldü. Ama bu memleketin ana ve babalarının alın teriyle büyüttüğü, 90 KPSS alan gençler atanamadan evlerinin kapılarına döner hale geldi. Bu ülkede öğretmenler fakültelerini bitirdikten sonra, iktidar partisinin torpili olmadığı için atanamaz hale geldiler. Bu ülkede mühendisler sanayide çalışır hale geldiler.

 

Bu ülkede Tıp Fakültesi öğrencileri inşaatlarda çalışır hale geldi. Günden güne ülkemiz daha büyük bir karanlığa sürükleniyor. Ama biz burada bir umutsuzluğu, bir yılgınlığı, bir sinmişliği konuşmaya buluşmadık. Biz bugün burada umudu konuşmak için buluştuk. Biz bugün burada baharı konuşmak için buluştuk. Değerli dostlarım, değerli partililerim. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı ve Milli Mücadelenin ilk kıvılcımını yaktığı 1919'un 100.yılında başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, bu memlekette "Martın Sonunu Bahar" yaptık ve yerelde iktidara geleceğimizin adımlarını tüm ülkeye ve dünyaya gösterdik. Ancak biz bununla yetinmek istemiyoruz.

 

Biz cumhuriyete ve demokrasiye inanan, laikliğin bayrağını taşıyan, Kuvayi Milliye ruhunu taşıyan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliği olarak bugün burada adaylık konuşması yapmaya geldik. Biz adayız. Biz genç işsizliğe karşı adayız. Gençlerin işsizlikten kaynaklı yaşamlarına son vermediği bir Türkiye'ye adayız. Genç kadın arkadaşlarımızın sokak ortasında tacize, şiddete uğramadığı bir Türkiye'ye adayız. Biz adayız. Bir babanın evime ekmek götüremiyorum diye sokak ortasında kendisini yakmayacağı bir ülke için adayız. Biz adayız, çocukların gecelere yataklara tok karınla girdiği bir ülkeye adayız. Biz adayız. Fikirlerini söyledi diye 70.000 öğrencinin cezaevine atılmadığı bir Türkiye'ye adayız. Biz adayız arkadaşlar, Cumhuriyeti, Demokrasiyi, tarafsız ve bağımsız yargıyı kurmak için adayız. Biz adayız. Dünyanın her yerinde üreten, büyüyen ve gelişen bir Türkiye'yi yeniden kurmaya adayız. Biz adayız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetiyle bu ülkeye ilmek ilmek ördüğü ülkeye adayız. Çok fazla kendimi anlatmak istemiyorum.

 

3 yıl boyunca CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Bir çok seçimde partim için, Cumhuriyet değerleri için mücadele ettim. Bundan sonrada bu değerleri taşımaya, 2023'de Cumhuriyetimizin 100 yılında CHP'yi iktidar yapacak azmi ve kararlılığı sergilemeye adayım. Bugün beni yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Ve sizlere bir söz veriyorum. Bu şehrin bu memleketin en güzel hikayesini bizler yazacağız arkadaşlar. Nazım'ın bir şiiriyle sözlerime son vermek istiyorum. "Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar. Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır. Safları sıklaştırın çocuklar, bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır.”

 

HABER: (AYDAN KAYHAN)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler