Doğa Koleji'ne velilerden tepki

Doğa Koleji'ne velilerden tepki

Aydın Doğa Koleji velileri ilk eğitim öğretim gününün başlamasıyla kitap-kırtasiye ücretlerini görünce büyük şok yaşadı.

Geçen yıl 4 bin lira olan kitap kırtasiye ücretleri, 3 kat zamlanarak 11 bin 800 liraya çıkarıldı. Doğa Koleji Genel Merkezinin belirlediği yıllık kitap kırtasiye ücretinin 8 bin 600 lira olduğu, birçok ilde de aynı fiyat tarifesinin uygulandığı öğrenildi. Mağdur olan velilerin hem CİMER’e hem de Doğa Koleji Genel Merkezine şikayette bulunduğu öğrenildi.

Öğrenci velilerinden Yasemin Polat, “Kitap ücreti bir yıl once 4 bin lira iken, bu yıl tam üç kat artış yapıldı. Türkiye genelinde bu ücretin yalnız Aydın ve Antalya’da geçerli olduğunu öğrendik. Yasaya göre kitap ücretlerinin mayıs ayında belirlenmesi gerekiyordu ancak okulların açılmasına 1 hafta kalınca açıklandı. Kayıtlar sırasında kitap ücretlerinin 8 bin liradan daha fazla olmayacağı söylenmişti. Bu nedenle çok sayıda veli henüz kitap paralarını ödeyemedi. Birçoğu da bu meblağı ödeyemeyeceğini belirterek kayıtlarını sildirmeye başlamıştır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler