DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN 3 YOLU

DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN 3 YOLU

Aralık ayının gelmesiyle beraber Aydın genelinde soğuk hava etkili olmaya başladı. Yeni gelen zamlarla birlikte doğalgaz faturası vatandaşın gözünü şimdiden korkutmakta.

Soğukların etkili olmasıyla birlikte Aydınlılar kaloriferlerini açmaya başladı. Kış mevsiminde vatandaşın kabusu olan doğalgaz faturaları ise şimdiden göz korkutmakta.

Yapılan araştırmalara göre küçük ama etkili önlemlerle enerji kaynaklarını verimli kullanan tüketiciler, doğalgaz faturasında yüzde 20 tasarruf sağlayabiliyor. nerji tasarrufu sağlayan temizlik ve tasarruf yöntemleriyle ilgili vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Makine Mühendisi Burak Domurcuk, Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan RBD Burak Mühendislik firmasının da sahibi. "Doğalgazla veya katı yakıtlı kazanla ısınan evlerde daha düşük maliyetle, daha verimli bir şekilde ısınmak için yapılan temizlik çalışmaları kombi ve tesisat ömrünü de uzatmaktadır. Temizlik çalışmaları vatandaşların sağlığı ve hijyeni açısından da çok önemlidir." diyen Domurcuk, Aydınlılara ısı tasarrufu için tavsiyelerde bulundu.

TESİSAT TEMİZLİĞİ

Petek ve radyatörlerde oluşan kirliliğin temizlenmesi gerektiğine vurgu yapan Domurcuk, "Tesisatlardaki çeşitli atıkların, tortuların ve katı maddelerin temizliği fatura tasarrufu ve hijyen için en önemli işlem. Evlerinizde bulunan kaloriferlerde birikmiş olan toz, tortu ve çeşitli çöpler, soluduğunuz havaya karışmakta, ciğerlerinize kadar inmektedir. Ayrıca bu olgular kombinizin daha yoğun bir şekilde çalışmasına sebep olur." ifadelerini kullandı.

PETEK İÇ SUYUNU HER SENE DEĞİŞTİRİN

Peteklerde tüm sene boyunca beklemiş olan suyun adeta zehirli olduğuna dikkat çeken Domurcuk,  "Su, peteklerin içinde kaldığı süre boyunca tortulanır ve çamurlanır. Bu oluşan kirlilik peteklerin ısınmasını ve çalışmasını zorlaştıracaktır. Petek temizliği yapılmadan peteklerin ısınması asla ve asla mümkün olmaz.  Petek içlerinde biriken çamur kanallarda tıkanıklığa sebep olur, bu yüzden petekler içerisinde ki kirli su boşaltılmalı, biriken tortu ve çamurlar ilaçlı su ve cihaz yardımı ile temizlenmelidir." dedi.

PETEKLERİN ÖNÜNÜ KAPAMAYIN

Vatandaşların ev dekore ederken yaptıkları en büyük hatalardan birinin peteklerin önünü kapatmak olduğunu belirten Domurcuk, "Evlerde peteklerin önü koltuk ve dolap tarzı mobilyalarla kapatılıyor. Dekorasyon için yapılan bu işlem odaların ısınmasını zorlaştırıyor ve faturaya ağır bir şekilde yansıyor. Bizim vatandaşlara tavsiyemiz peteklerin önünü perdeyle dahi olsa kapatmamaları, peteklerin üzerinde çamaşır kurutmamaları olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler