Doların artışı sanayiyi de vurdu

Doların artışı sanayiyi de vurdu

Doların rekor seviyeyi görmesiyle beraber temel gıda ve birçok ürüne zam geldi. Zamlardan etkilenen vatandaşa bir kötü haber de yedek parçacılardan geldi.

Dünya piyasalarında değişen dengeler, dolar kurunun hızla artmasına neden oldu. Birçok ülkede ekonomik sıkıntılar ortaya çıkarken, Türkiye'de vatandaşlar gelen zamlara büyük tepki gösterdi. 

Kur farkından nasibini alan Türk Lirası da bir anda 12 liranın üstüne çıktı. Dolar TL karşısında değer kazanırken, özellikle bazı ithalat kalemlerinde art arda zamlara neden oldu. Temel gıda maddelerine gelen zamlar nedeniyle her gün yapılan etiket değişiklikleri karşısında şaşkına dönen vatandaşa bir kötü haber de yedek parçacılardan geldi. 

"3 GÜN ÖNCE VERDİĞİMİZ ÜRÜNÜN FİYATI DEĞİŞTİ"

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan sanayi sitesinde uzun yıllardır esnaflık yapan Haldun Özer, "Tamir için götürdüğümüz aracın sağ ön farı değişecekti. Bu nedenle yedek parça satan esnaf arkadaşımızın dükkanına gittik. Cumardesi sipariş verdik. Salı günü elimizde olacağını belirtti. Bugün gittiğimizde ise doların artması nedeniyle fiyatın değiştiğini ve yaklaşık 300 lira fark çıktığını söyledi. Şaşkına döndük. Sağolsun esnaf arkadaşımız bize söz verdiği için eski fiyattan aldık. Ama birçok ürüne zam geldiğini gördük" dedi. 

"VATANDAŞ ARACINI GETİRMEYE KORKUYOR"

Özellikle parça değişimi yapılacak araçların sanayiye getirilmediğine dikkat çeken Özer, "Tamir işlerinde zam yapacak bir şey yok. Tamir işi olan vatandaş geliyor. Ancak aracın bir parçası değişecekse veya yeni parça alınacaksa sanayiye gelmiyor. Çünkü son zamanlarda doların yükselmesiyle yedek parça fiyatları cep yakıyor. Bu nedenle vatandaş aracını sanayiye getirmeye korkuyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler