DSİ Devreye Girdi

DSİ Devreye Girdi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Çine Çayı Islahı Projesi ile 10 bin dekar tarım arazisinin taşkınlardan korunacağı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Aydın’da yaptığı yatırımlardan biri olan Çine Çayı Islah Projesi ile ilgili internet sitesinden yapılan bilgilendirme açıklamasında, söz konusu uygulama ile ilin mümbit toprakları su ile buluşturulmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin edilmeye ve derelerdeki taşkın riski azaltılmaya başlandığı ifade edildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Aydın iline yaptığı yatırımlarla ilimizin bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Aydın ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

 

Dünya’da iklim değişikliği sebebiyle yağış rejimi de değişmektedir. Anlık kuvvetli yağışlar daha şiddetli, daha sık görülmekte ve bu sebeple taşkın riski artmakta, taşkın koruma projeleri büyük önem arz etmektedir.

 

Ülkemiz yarı kurak iklim kuşağında bulunduğu için su rezervuar miktarı sürekli değişiklik göstermektedir. Hem suyun israfını önlemek hem de taşkınları önlemek maksadıyla yürütülen projelerimiz yılın 12 ayı devam etmektedir.

 

Çalışmaların 1 kilometresi bitirildi

 

Efeler diyarı Aydın’ın Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesinde Merhum Başbakan Adnan Menderes’in anısını ve siyasi mücadelesini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Çine Çayı’nın yanına yapılan “Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin” bulunduğu alanda kalan 1 kilometrelik ıslah çalışmaları tamamlandı.

 

2021 yılında tamamlanacak

 

Kalan 17 kilometrelik alanda çalışmalar aralıksız devam ediyor.  Çine Çayı Islahı projesinin toplam maliyeti 81,5 milyon TL ve çalışmaların 2021 yılında tamamlanmasıyla 10 bin dekar arazi taşkınlardan korunacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler