Dünya genelinde sistemler çöktü!

Dünya genelinde sistemler çöktü!

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza pek çok sektörü etkiledi. Havalimanları, bankalar, ve hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet hizmetlerinde sorunlar yaşanıyor.

Dünya genelinde internet sistemlerinde yeni bir sorun ortaya çıktı. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan bu arıza, tüm dünyayı etkilemiş durumda.

Havalimanları, bankalar ve hastaneler dahil olmak üzere çok sayıda şirket, internet üzerinden sunduğu hizmetlerde kesinti yaşamaya başladı.

Dünya genelinde birçok sektör etkilendi. Söz konusu sorun nedeniyle, İngiltere'nin önemli televizyon haber kanallarından Sky News'in bazı yayınları kesildi.

Küresel teknoloji kesintisi; İspanyol havaalanları, Türk Hava Yolları, Avustralya medyası ve bankaları da dahil olmak üzere farklı ülkelerdeki operasyonları etkiledi.

Frontier Airlines, Allegiant ve SunCountry, operasyonlarının etkilendiğini duyuran havayolu şirketleri oldu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler