Efeler Atatürk'ü Andı

Efeler Atatürk'ü Andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde Efeler’de düzenlenen tören ile anıldı.

       

Aydın Valiliği önünde konulan çelenkler ile başlayan tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku dinletisiyle devam etti ve Atatürk’ün son mektubu okundu. Sirenlerin saat 09:05’te çalması ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Efeler’de de herkes saygı duruşuna geçti.

 

Efeler'deki Atatürk'ü Anma Töreni’ne Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, askeri erkân, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Atatürk’ü ölümünün 81. yılında Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu vatan toprağını bizlere miras olarak bırakmıştır. Türk halkına demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin temellerini Cumhuriyetimizi kurarak bizlere armağan eden, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz şükran ve minnetlerimizi sunarız. Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yılında minnet ve özlem ile anıyoruz” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler