Efeler Belediyesi'nden otizm eğitimine destek

Efeler Belediyesi'nden otizm eğitimine destek

Efeler Belediyesi desteğiyle Aydın’da otizm spektrum bozukluğuna sahip bireylerin ebeveynlerine yönelik bir eğitim programı gerçekleşti. Programda yer alan proje ekibi üyeleri ve katılan ebeveynler görüşlerini belirtti.

(Haber: Berna TURAN)

Proje yöneticisi Dr. Şerife Şahin, etkinlik programı kapsamında bilgilerini aktardı. Projenin kapsamında otizm bozukluğu olan çocukların ergenlik döneminde problem yansıtan davranışlarına yönelik çalışmalar yapmayı planladıklarını belirten Şahin, bu sebeple ebeveyn okulunu kurduklarını dile getirdi. Otizm spektrum bozukluğuna sahip bireylerin ergenlik dönemi problem davranışları ve yenilikçi baş etme yolları için TÜBİTAK, ilk çağrısını geçen sene yaptı. Bu konuda Anadolu Üniversitesi, projenin yürütücü üniversitesi ve bunun yanında konuyla ilgili dernekler de yardımlarda bulunuyor. TÜBİTAK bu proje için belli bir miktarda hibe ödüyor. Programa en büyük desteklerden biri de Efeler Belediyesi tarafından sağlandı.

resim-2023-04-28-184100614.png

Dr. Şerife Şahin, Prof. Dr. Hatice AKSU, Doç. Dr. Ayten Düzkantar, Özlem Korkmaz Baba gibi alanında uzaman pek çok hoca, eğitim sürecini gerçekleştirerek ebeveynlerin sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyor.

resim-2023-04-28-184115042.png

Eğitim, 24-28 Nisan tarihleri arasında Millî Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Eğitim için pek çok özel çocuk sahibi anneler katılım sağladı. Eğitime katılan anneler Aydın’da ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir eğitim aldıklarını, bunun sıklıkla yapılmasını istediklerini söyledi. Bu eğitimlerin daha önce de olması gerektiğini belirten Nazike Orhan, "Keşke bu eğitimleri daha önceden alsaydım. İlk tanı, aldığımızda alsaydık. Daha yönlendirici olurdu bizim için. Çocuğum ve diğer çocuklarımız için öncelikle millî eğitim yetkililerinden daha fazla destek bekliyoruz.” dedi. Bir diğer anne Elveda Avcı, "Biz Köşk’te yaşıyoruz. Çocuğum için bulunan imkânların bir kısmı şehir merkezinde bulunuyor. Bu nedenle ya Köşk’e imkânların gelmesini ya da bizim şehir merkezine gelebileceğimiz fırsatların sağlanmasını istiyoruz." diyerek yetkililere destek çağrısında bulundu.

resim-2023-04-28-184110001.png

Eğitimin son gününde sempozyumda yer alan Dr. Hatice Aksu, “Günümüzde her 36 bireyden 1’i otizm tanısıyla karşılaşıyor. Her çocuğun keyifli yönleri var, bunlar keşfedilmeli ve geliştirilmelidir. Kredi çekip yanlış yöntemlere başvuranlar var. Problemler uzman kişiler tarafından takip edilmelidir. Annelerin en büyük şikâyeti, kendilerinden başka bırakabilecek kimselerinin olmaması. Çocuklar anne ve babanın çocuklarıdır." şeklinde konuştu.

resim-2023-04-28-184105651.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler