Efeler Belediyesi'ne polis engeli

Efeler Belediyesi'ne polis engeli

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüs salgın hastalığı sebebiyle İç işleri Bakanlığı’nın dün akşam saat 22:00’de almış olduğu ani karar ile 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle gazete dağıtımı ve satışı gerçekleşmediği için Efelerli vatandaşların talebi ile Sözcü ve Korkusuz gazetesi sahiplerinin isteği doğrultusunda Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay “Efe Masa” ekiplerine bugün sabah saatlerinde gazete dağıtılması yönünde talimat verdi.

 

Efeler Belediyesi personelleri gazeteleri dağıtırken vatandaşları sosyal mesafelerini korumaları ve evlerinden çıkmamaları için uyardı. Efelerli vatandaşlar Başkan Atay’a düşünceli davranışlarından dolayı teşekkür etti. Efe Masa ekiplerine mahalle muhtarları da eşlik etti.

 

“Uyarı İkaz Tutanağı Tutuldu”

 

Dağıtım esnasında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler “Efe Masa” ekiplerine müdahalede bulundu. Emniyet güçlerinin Efeler Belediyesi’ne bağlı “Efe Masa” ekiplerine uyarı ikaz tutanağı tutmasının ardından gazete dağıtımı son buldu. Efeler Belediyesi’nin sokağa çıkma yasağı nedeniyle gazete dağıtımından memnun olan ve haber okuma özgürlüğünün temel ihtiyaç olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar emniyet güçlerinin yapılan hizmete engel olmasına anlam veremedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler