EFELER KAYMAKAMLIĞI'NIN YENİ PROJESİ TÜM AVRUPA İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

EFELER KAYMAKAMLIĞI'NIN YENİ PROJESİ TÜM AVRUPA İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Efeler Kaymakamlığı’nın Hollanda’dan Lahey Belediyesi ile ortak olarak yürüttüğü "Sosyal Etki İçinDayanıklı Bölgesel Ekosistemler" (RRESI) projesi kapsamında online workshop ve masterclass organizeediliyor.

Efeler Kaymakamlığı’nın ortağı olduğu "Sosyal Etki İçin Dirençli Bölgesel Ekosistemler" (RRESI) projesi, Avrupa Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra Lahey Belediyesi ve diğer ortaklardan oluşan bir konsorsiyum tarafından hayata geçirildi. Proje kapsamında dayanıklı yerel ekosistemler oluşturmak için çaba sarf eden sosyal girişimler,  iyi uygulamalarını paylaşmak üzere bir araya geliyor. 

Sosyal girişimler için dayanıklı yerel ekosistemler oluşturmak üzere kurulmuş, iyi uygulamaları paylaşmak için Avrupa'daki bölgeler arasında iş birliği kurmaya odaklanan bir ağ olan RRESI kapsamında; Sosyal İnovasyon Merkezi ve Lahey'in etki ekosistemi olan ImpactCity projeleri bulunuyor. RRESI projesinin arka planında ise; COVID-19 krizinin yarattığı “sosyal dışlanma, işsizlik ve çevresel politik taahhütlere yönelik tehditler” gibi bir dizi problem bulunuyor. Pandeminin devam ettiği süreçte sosyal girişimler, krizin etkisini hafifletmek için kamu otoritelerinin eylemlerini ve kamu hizmetlerini desteklemeye devam etti ve toplumun en savunmasız kesimleri için sosyal hizmet üretmeye çaba gösterdi. 

Projenin ortakları arasında Lahey Belediyesi (Hollanda), Euclid Network, Antwerp eyaleti (Belçika), Hannover Bölgesi (Almanya), Sosyal Girişim NL, Aalst şehri (Belçika) ve Efeler Kaymakamlığı (Türkiye) bulunuyor. Bu uluslararası proje ve iş birliği, yerel yaklaşımlara ve politikalara odaklanmanın yanı sıra sosyal girişimlerdeki en iyi uygulamaları diğer şehirler ve bölgeler arasında yaymayı amaçlıyor.

RRESİ projesi kapsamında, 10’dan fazla ülkeden 200’ün üzerindeki katılımcıyla 3 ayrı sosyal ekonomi çalıştayı gerçekleştirilecek. Bu çalıştaylar sırasında inovasyonu teşvik eden, sosyal etki için dayanıklı bir yerel ekosistemin nasıl oluşturulacağına dair 15 iyi uygulama katılımcılarla paylaşılacak. Projenin bu yönüyle, sosyal girişim uygulamalarının yaygınlaştırılabilmesi için ilimiz ve ülkemiz adına önemli fırsatlar ortaya çıkaracağını belirten Efeler Kaymakamlığı, projenin uluslararası ilk faaliyetinin 20 Mayıs 2021’de gerçekleştirilecek olan çalıştay ve masterclass olduğunu ifade etti.

Kaymakamlık, 'Başarılı bir ekosistem nasıl oluşturulur?” sorusunun ele alınacağı aşağıdaki linkten etkinlik sayfasına ulaşılabileceğini belirtti.

12:00 - 12:45 CET Workshop with Erik Stam – açık oturum
16:00 - 17:30 CET Masterclass – açık oturum

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler