Efeler yeniden tarih yazmak istiyor

Efeler yeniden tarih yazmak istiyor

TFF 3. Lig 3. Grup takımlarından Efeler 09 SFK, tarihinde ilk kez 2’nci lige çıkmak için Play Off oynayacak.

(Haber: Enes UZUN)

Yeşil beyazlı ekip ligin 32’nci haftasında deplasmanda karşılaştığı Niğde Anadolu FK’yı 6-1’lik skorla geçerek Play Off oynama hakkını almıştı.

TFF 3. Lig’in normal sezonunu 2’nci bitirecek takımın doğrudan finale yükseleceği Play Off sisteminde grubunu 3’üncü sırada bitiren takımla 6’ncı sırada bitiren takım, 4’üncü sırada bitiren takım ile de 5’inci sırada bitiren takım, tek maç usulüne göre eşleşiyor. Maçlar ise 3 ve 4’üncü sırada bitiren takımların sahalarında oynanır.

Dün oynan 33’üncü hafta müsabakalarında Hopaspor deplasmanda Bursa Yıldırımspor ile berabere kalması sonucunda Efeler ligi 3 veya 4’üncü sırada bitirmeyi garantiledi.

İKİNCİ YARIDA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Ligin ilk yarısını 17 maçta 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 27 puanla devreyi 5’inci sırada tamamlayan Efeler 09 SFK, ikinci yarıda ki performansıyla 2. Lig için iddialı bir konuma geldi.

Yeşil beyazlı sezonun ikinci yarısında 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 33 puan topladı ve 3’üncü sıraya yerleşti. Söz konusu 33 maçta 60 kez fileleri sarsan Efeler ligde en çok gol atan takım konumunda bulunurken, kalesinde gördüğü 26 gol ile de Kepez Belediyespor’un ardından kalesini gole kapatan takımlar arasında ikinci sırada bulunuyor.

İÇ SAHADA EN BAŞARILI TAKIM

Efeler 09 SFK, bu sezon ligde elde ettiği 16 galibiyetin 11’ini iç sahada yaşayarak, bu alanda 68 Aksaray ve Sapanca Gençlik ile zirveyi paylaştı.

Evinde 17 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet sonucu 37 puan toplayan Efe, iç sahada 68 Aksaray ve Sapanca Gençlikspor ile beraber en çok puan toplayan takımlar arasında bulunuyor.

Yeşil beyazlı ekip, lig genelinde 16 galibiyet ile bu kulvarda 4’üncü sırada bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler