Efeler zabıtası pazar yeri denetiminde

Efeler zabıtası pazar yeri denetiminde

Efeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli yürüttükleri pazar yeri denetimleri devam ediyor.

Efeler Belediyesi, halk sağlığını korumak ve düzeni sağlamak amacıyla ilçe genelinde bulunan pazar yerlerinde titiz bir denetim gerçekleştiriyor. Son olarak Çarşamba Pazarı’nda mesai harcayan ekiplerin yaptıkları denetimlerle, esnafın sağlık kurallarına uyması ve gıda güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.

4-1.jpeg

Efeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerindeki tezgâhları, satış alanlarını ve gıda ürünlerini detaylı bir şekilde inceledi. Denetimler sırasında özellikle taze meyve, sebze ve diğer gıda ürünlerinin saklama koşulları ve temizlik standartları göz önünde bulunduruldu. Denetimler sırasında zabıta ekipleri, tespit ettikleri eksiklikleri ve kurallara uymayan durumları esnafa bildirerek düzeltmeleri için süre tanıdı.

6-1.jpeg

EKİPLERDEN “ÇİN KESTANESİ” AVI

Ekipler, vatandaşlardan gelen şikâyetleri de değerlendirerek pazaryerlerinde daha etkin bir denetim süreci yürüttü.

Hayvan yemi olarak ithal edilen Çin kestanelerinin son günlerde pazarlarda satışa çıkarıldığının öğrenilmesi üzerine harekete geçen ekipler, yerli kestanelerden ayırt edilmesi zor olan Çin kestaneleri için semt pazarında denetleme yaptı. Yerli kestaneden daha büyük ve ucuz olduğu için Çin kestanesi olabileceğinden şüphelenen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri pazar yerlerinde Efeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri eşliğinde denetlemeler gerçekleştirdi.

8-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler