EFELER'DE 2020 YILINDA 64 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI

EFELER'DE 2020 YILINDA 64 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI

Efeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2020 Yılı Faaliyet Raporu açıklandı.

Efeler Kaymakamlığı tarafından yapılan paylaşım ile Efeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2020 Yılı Faaliyet Raporu açıklandı. Raporda yer alan verilere göre, 2020 yılında ilçe genelinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni ve nakdi olmak üzere 64 milyon 441 bin 79 TL destek sağlandı.

Vatandaşlar için gerçekleştirilen desteklerin 1 milyon 863 bin 405 liralık kısmının ayni, 62 milyon 577 bin 673 liralık kısmının nakdi olduğunun ifade edildiği raporda şu söylemlere yer verildi;

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu hükümlerine istinaden Kanunun amacına uygun faaliyet ve çalışmalar yapmak üzere her il ve ilçede Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olup; gelirleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan aktarılan miktardan, işletme/iştiraklerden elde edilecek gelirlerden ve diğer gelirlerden oluşmaktadır.

SYD Vakıflarının karar organı olarak vakfın yönetim ve temsiline yetkili Mütevelli Heyeti; 3294 sayılı Kanunun 7 nci maddesinde belirtilen atanmış ve seçilmiş üyelerden oluşmaktadır.

Her bir SYD Vakfı kendi kararlarını anılı heyet eliyle almakta ve kimlere yardım yapılacağı, yapılacak olan yardımların niteliği ve miktarı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmektedir. Ancak Mütevelli Heyetlerinin düzenli ve merkezi olarak uygulanan Şartlı Nakit Transferi, Engelli ve Yaşlı Aylıkları ve benzeri yardım programlarında miktar belirleme ya da nitelik değiştirme gibi bir yetkileri bulunmamaktadır.

Bu bağlamda Efeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından İlçemiz sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kişisel müracaatları veya kurumumuzca tespit edilerek başvurularının alınması sonrasında Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlilerince hane incelemesi yapılmakta ve Hane İnceleme Raporu Düzenlenmektedir. Hazırlanan bu raporlar Kaymakamımız Cemal ŞAHİN başkanlığında ilgili kurum amirleri, mahalle muhtarları ve  sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan Vakıf Mütevelli Heyetince her hafta düzenli olarak görüşülmekte ve karara bağlanmaktadır. Vakıf Mütevelli Heyetince alınan kararlar Anayasamızın Sosyal Devlet Anlayışı İlkesi doğrultusunda ve ilgili mevzuat çerçevesinde muhtaç vatandaşlarımızın hak ettikleri refah seviyesine ulaşmalarının sağlanması amacıyla doğruluk, eşitlik ve nesnellik kriterlerine bağlı kalınarak alınmaktadır.

Bu doğrultuda Efeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız 2020 yılı içerisinde barınma , kira, yakacak, ev eşyası, doğal afet, sağlık, eğitim, giyim vb. 4.191.297,45 TL Vakfın özkaynaklarından,

Engelli Aylığı, Yaşlı Aylığı, Şartlı Eğitim, Şartlı Sağlık, Şartlı Gebelik, Öksüz-Yetim, Elektirik Tüketim Desteği, Muhtaç Asker Ailesi ve Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı vb. 58.386.376,13 TL Merkezi fondan olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 62.577.673,58 TL Nakti Yardımda bulunmuştur.

Vakfımız ayrıca 1.626.324,00 TL Yakacak, 237.081,71 TL Gıda olmak üzere vatandaşlarımıza toplam 1.863.405,71 TL Ayni Yardımda bulunmuştur. Böylece Vakfımız üzerinden 2020 yılında vatandaşlarımıza ulaştırılan ayni ve nakdi yardımlar toplamı 64.441.079,29 TL olmuştur."

etepbbsxmamvm08.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler