EFELER'DE DENETİMLERİN SONUCU AÇIKLANDI

EFELER'DE DENETİMLERİN SONUCU AÇIKLANDI

Efeler Kaymakamlığı 4 Mart Perşembe günü başlatılan dinamik denetleme sürecinin ilk gününde ortaya çıkan rakamları paylaştı.

Koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümlerinde görülen olumlu düşüş sonrası 1 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından kademeli normalleşme süreci Türkiye genelinde başlatıldı. 81 vilayetin risk gruplarına göre sınıflandırılarak yeni tip koronavirüs önlemlerinin kademeli olarak kaldırılmasının amaçlandığı süreçte denetimler arttırıldı, İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında "dinamik denetim" süreci başladı.

Genelgede, 4 Mart 2021 Perşembe gününden itibaren yeni ve yoğunlaştırılmış bir süreçle ülke genelinde denetim seferberliği başlatılacağının altı çizilerek, yeni dinamik denetim sürecinin temel usul ve esasları sıralandı.

Buna göre, denetim faaliyetlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarının azami seviyede destek (personel, araç, malzeme vb.) vermesinin sağlanacağı, teknolojik imkanlardan üst düzeyde istifade etmek suretiyle denetimlerin etkinliğinin ve kapasitesinin artırılacağı açıklandı. 

"EFELER'DE 57 BİN LİRA CEZA KESİLDİ" 

Efeler Kaymakamlığı dinamik denetim sürecinin ilk gününde ortaya çıkan rakamları kamuoyuyla paylaştı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz ve Efeler Kaymakamı Cemal Şahin'in de katıldığı denetimlerde ilçe genelinde 307 Ekip ve 814 personelin görev aldığı, 597 işletmenin, 202 toplu ulaşım aracının ve bin 535 kişinin denetlendiği öğrenildi. Yapılan denetimlerde 57 bin 859 lira idari para cezasının kesildiğini belirten kaymakamlık, denetimlerin 7 gün 24 saat devam ettiğini hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler