EFELER'DE NEFES KESEN DEPREM TATBİKATI

EFELER'DE NEFES KESEN DEPREM TATBİKATI

Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen yangın ve arama kurtarma tatbikatına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. AFAD, EFAK ve UMKE ekiplerinin de katıldığı tatbikatta deprem anında yıkılan bir evde yapılacak çalışmalar canlandırıldı.

Efeler Belediyesi tarafından ilçede bulunan Sivil Savunma Şantiyesi'nde gerçekleştirilen yangın ve arama kurtarma tatbikatı etkinliği Aydınlılar tarafından yoğun ilgi gördü. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkililerinin de katıldığı programda deprem ve yangın anında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi, yıkılan bir müstakil evde gerçekleştirilen arama ve kurtarma çalışmaları canlandırıldı.

Programda söz alan Başkan Atay, gönüllü olarak AFAD ve Efeler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (EFAK)'a katılarak vatandaşların can ve mal güvenliği için canla başla çalışan herkese teşekkür etti. Gelecekte meydana gelebilecek olan afetlere karşı gerçekleştirilen tatbikatların ve çalışmaların öneminden bahseden Atay, Efeler Belediyesi'nin bu konuda attığı adımlardan da söz etti.

"AYDIN FAYLAR ÜZERİNDE YAŞAYAN BİR ŞEHİR"

Atay'ın ardından konuşma yapan Günay, AFAD tarafından 2021 yılının "Afet anında yapılması gerekenler eğitim yılı" ilan edildiğini ifade etti.. Vatandaşları gönüllü olarak arama ve kurtarma ekiplerine katılmaya davet eden ve bu konuda eğitim alınmasının önemli olduğundan bahseden Günay, Efeler Belediyesi'nin kendi bünyesinde arama ve kurtarma ekibine sahip nadir belediyelerden birisi olduğunu dile getirdi.

Aydın'ın fay hatları üzerinde bulunduğunu ve depremin kentin bir gerçeği olduğunu dile getiren Günay, yapılan çalışmaların gelecekte hayat kurtaracağını söyledi.

"ÖNCE CAN SONRA MAL"

Konuşmaların ardından Aydın büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından "Yangın anında yapılması ve yapılmaması gerekenler" başlığıyla gerçekleştirilen kısa eğitim vatandaşların büyük ilgisini çekti. Doğru bilinen yanlışlardan bahsedilen eğitimde, mutfakta yağ kızartılırken doğabilecek herhangi bir yağ yangınına nasıl müdahale edilmesi gerektiğiyle ilgili de eğitim veren ekipler; alev alan tavaya kesinlikle su dökülmemesi gerektiğini, tavanın kendisine ait kapakla veya ıslatılarak suyu sıkılmış bir havluyla ağzının kapatılarak bu şekilde bekletilmesi gerektiğini söyledi. Alevlerin hızla yayılabileceğini ve yanlış müdahalenin daha korkunç sonuçlar doğuracağını dile getiren ekipler, her şeyden önce can güvenliğinin geldiğini bir kez daha hatırlattı.

"ENKAZA HIZLI MÜDAHALE"

Eğitimin ardından AFAD, EFAK ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen, birçok aracın ve personelin katıldığı tatbikatta, deprem nedeniyle yerle bir olmuş müstakil evde gerçekleştirilen arama ve kurtarma çalışmaları canlandırıldı. Heyecanlı dakikalara sahne olan tatbikat sırasında enkaz altındaki vatandaşlara ulaşma, enkazda gerçekleştirilen kazı çalışmaları ile ekipmanların kullanımı canlandırıldı. AFAD ve EFAK ekipleri tarafından enkaz altında kalmış bir kadına kısa sürede ulaşılarak yaralıya UMKE ekipleri tarafından müdahale edilmesinin canlandırıldığı an ise Atay ve Günay tarafından yakından takip edildi.

whatsapp-image-2021-03-03-at-13-52-49-2.jpeg

whatsapp-image-2021-03-03-at-13-52-49-3.jpeg

whatsapp-image-2021-03-03-at-13-52-50.jpeg

whatsapp-image-2021-03-03-at-13-52-49-3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler