Efeler'de şehiriçinde sefer saatlerine düzenleme

Efeler'de şehiriçinde sefer saatlerine düzenleme

Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, Haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme süreci kapsamında seferlerde düzenleme yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabına ilişkin tedbirleri duyurdu. Bakanlık, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Alınan kararlar kapsamında; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 22.00-­05.00 saatlerinde; pazar günleri ise cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayacak ve pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla belirtilen yer ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

SEFELERDE DÜZENLEME YAPILDI

Karar sonrası toplantı düzenleyen Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu, kent genelinde çalışan ve her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı otobüs seferlerinde düzenleme yapılmasını kararlaştırdı. Alınan yeni kararları Ajans Aydın muhabirine açıklayan Kooperatif Başkanı Okan Yalçın, "Haziran ayı normalleşme sürecinde Cumartesi günleri tüm işyerlerinin açık olması nedeniyle bizde tüm hatlarımızda seferlerimizi gerçekleştirmeye karar verdik. Pazar günü sadece 1 numaralı hattımız çalışacak, onun haricinde başka bir sefer olmayacak. Cumartesi günleri de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle seferler 22:00'da son bulacak." dedi. Yalçın, hafta içi günlerde düzenlenen seferlerinde aynı şekilde devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler