Efeler'den Annelere Özel Program

Efeler'den Annelere Özel Program

Efeler Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan ‘Anneler Buluşması’nın ikincisi Mimar Sinan Mahallesi’nde gerçekleşti.

Çağımızın hastalığı olarak tanımlanan teknoloji bağımlılığı ile mücadele eden ailelere destek sağlayan buluşmalar, ailelerin bilinçlenmesini sağlayıp çocukların bağımlılıklarından kurtulmalarını hedefliyor.

 

“ÇOCUKLARIMIZ KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMELİ”

 

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü projede, konuşmacı olarak Psikiyatri Uzmanı Dr. Gökhan Aksu anneler ile bir araya geldi. Dr. Aksu anneler ile teknoloji bağımlılığındaki dış faktörleri konuştu. Teknoloji bağımlılığında en önemli etkenin arkadaşlardan ve aileden alınan örnek davranışlar olduğunu vurguladı.

 

Dr. Aksu şunları söyledi:

 

“Çocuklarımıza evde ve dışarıda geçirdiği zamanları doğru kullanmasını öğretmemiz gerekiyor. Burada ilk faktör kaliteli zaman geçirmek ve bu zamanı kullandığı kişilerle etkili iletişim kurmasını sağlamak. Çocuklarımız yan yana geldiğinde birbirilerine telefon uygulamaları önerilerinde bulunmamalılar. Ebeveynler olarak tam olarak sorumluluğumuz burada. Çocuklarımızı istikrarlı fakat kısıtlayıcı olmadan, belirli zaman aralıklarında teknoloji ile bir araya getirmeliyiz, böylelikle çocuklarımızın sağlıklı iletişimlerindeki en önemli problemi yavaş yavaş ortadan kaldıracağız.”

 

İnteraktif gerçekleşen çalışmada anneler, çocuklarının teknoloji bağımlılıklarındaki sıkıntıları paylaştılar. Problem, öneri ve çözüm şeklinde ilerleyen buluşma toplantısında anneler kendileri ve çocukları için çok verimli olduğunu dile getirdiler.

 

Mimar Sinan Mahallesi’nde ikincisi gerçekleşen buluşmalar, Fatih ve Mesudiye Mahallelerinde devam edecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler