Efeler’in edebiyat şöleni başladı, 1. Efeler kitap günleri kapılarını açtı

Efeler’in edebiyat şöleni başladı, 1. Efeler kitap günleri kapılarını açtı

Hayata geçirdiği kültür-sanat projeleri ve fark yaratan, belediyecilik anlayışla vatandaşların takdirini toplayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay bir ilke daha imza attı. İlçenin ilk kitap fuarı 1. Efeler Kitap Günleri, binlerce kişinin katıldığı coşkulu törenle kapılarını açtı.

whatsapp-image-2023-09-29-at-18-16-12-1.jpeg

Ülke genelinden 90 yayınevi ve farklı alanlardan 100 yazarın katılımıyla 10 gün sürecek edebiyat yolcuğu, Pınarbaşı Mesire Alanı’nda başladı. Fuarın açılış gününde Başkan Atay’a Türk edebiyatında iz bırakan yazarlar Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ahmet Telli ve Özlem Şahin’in yanı sıra siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda kitapsever katıldı.

ayse-kulin.jpeg

AYŞE KULİN: “EFELER HALKI SİZİ ÇOK KISKANIYORUM”

Efeler Kitap Günleri’nin açılış konuğu olan yazar Ayşe Kulin, yaptığı konuşmada Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın kente kazandırdığı güzel projeler nedeniyle ilçe sakinlerini çok kıskandığını ifade etti. Kulin konuşmasının devamında şunları söyledi: “Benim ilçemde down sendromlu çocukları düşünen, çocuklar ve gençler için matematik ve bilim parkı açan bir başkan yok. Benim öğrenim yıllarımda böyle bir park açılmış olsaydı belki ben de matematiği öğrenirdim. Yazar olmak yerine bir bilim insanı olabilirdim. Benim ilçemde sadece kadınların çalıştığı fabrikalar yok. Bunlardan dolayı sizleri çok kıskanıyorum. Çok özel bir belediye başkanına sahipsiniz. Efeliler, Mehmet

Fatih Atay’ın kıymetini bilin çünkü o sizin kıymetinizi çok iyi biliyor.”

whatsapp-image-2023-09-29-at-18-16-13-2.jpeg

AHMET ÜMİT: “EDEBİYAT TOPLUMLAR İÇİN ZORUNLUDUR”

Fuarın konukları arasında yer alan usta yazar Ahmet Ümit ise konuşmasında, sanatın ve edebiyatın toplumlar için önemini vurgulayarak Başkan Atay’ın bu alanlarda çok önemli çalışmalar yaptığını belirtti. Ümit, “Toplumların gelişmesi ancak kültürle mümkün olur. Kültür de elbette sanattır. Sanatın anası ise edebiyattır. Başkan Atay’ı buna yönelik hizmetlerinden dolayı kutluyorum. Türkiye’de kitap okunmuyor algısı doğru değil. İnsanlarla kitapları buluşturmak gerekiyor. Belediyeler, temel hizmetlerin yanında vatandaşların ruhuna dokunacak ihtiyaçları da karşılamalıdır. Edebiyat, toplumlar için tüketilmesi zorunlu bir ihtiyaçtır. 1. Efeler Kitap Günleri de tam da bu amaca yönelik bir hizmettir. Başkan Atay’ı kutluyorum” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-09-29-at-18-16-12-001.jpeg

BAŞKAN ATAY: “KÜLTÜR VE SANAT MUTLULUK YOLUDUR”

Toplumların ekonomik zenginliğinin kültür ve sanat zenginliği ile taçlandırılması gerektiğini söyleyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Kültür ve sanat insanların mutluluk yoludur ve yaşamını anlamlı hale getirir. Yaşamımızı güzelleştiren sanatçılara ve yazarlara çok teşekkür ederim. Dünyanın en iyi yazarları ve sanatçıları bizim ülkemizde. Onları tanıma ve eserlerini okuma fırsatı bulduğumuz için çok şanslıyız” dedi.

Başkan Atay konuşmasının devamında eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için hayata geçirdiği projeleri anlattı, “Göreve gelir gelmez Kitap Kafeleri ve 500 öğrencimizin çok cüzi miktarlara eğitim gördüğü dershanemiz EFESEM’i açtık. Buralarda eğitim gören çocuklarımızın başarısı bizleri gururlandırıyor. Avrupa’nın en büyük 2’nci Matematik ve Bilim Parkı’nı ilçemizde hizmete sunduk. Görev sürem boyunca beni hiç yalnız bırakmayan Efeler halkına çok teşekkür ederim. 1. Efeler Kitap Günleri, hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

ozlem-sahin.jpeg

İMZALAR DAĞITILDI SÖYLEŞİLER YAPILDI

Efeleri edebiyatın zengin dünyasıyla buluşturacak fuarın açılışının ardından usta yazarlar Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Özlem Şahin ve Mustafa Ünver okurlarıyla imza stantlarında bir araya geldi.

Festival havasında geçen ilk günün son programında ise şair Ahmet Telli, şiir dinletisi gerçekleştirdi. 60 yıl önce kaleme aldığı ilk dizelerinden bu yana edebiyat dünyasına damga vurmuş usta şair Ahmet Telli, eşsiz eserlerini seslendirerek fuara katılanlara masalsı bir deneyim yaşattı.

whatsapp-image-2023-09-29-at-18-16-14.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler