Efeler'in şoförleri kararlardan memnun

Efeler'in şoförleri kararlardan memnun

Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, toplu ulaşım kısıtlamalarının kaldırılmasının şoförler tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Koronavirüsle mücadele kararlılıkla devam ederken bir yandan da aşılamalar hızla devam ediyor. İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz'da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı, genelge 81 İl valiliğine gönderildi. Buna göre, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları 1 Temmuz'dan itibaren sona erecek.

Aynı zamanda, tedbirler kapsamında faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri ile sinemalar 1 Temmuz'dan itibaren tekrar açılacak, şehir içi ve şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki kapasite sınırlamalarına son verilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar kaldırılacak.

"MEMNUNİYETLE KARŞILANDI"

Kademeli normalleşme sürecinde yeni alınan kararların şoförler tarafından memnuniyetle karşılandığını söyleyen Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeye devam edeceklerini belirtti. Yalçın, "Şoförlerimiz kısıtlamaların kaldırılmasından memnun ancak biz maskesiz yolcu kabul etmemeye, araçlarımızda sosyal mesafe kurallarına uymaya devam edeceğiz.  Yaz aylarında seferlerimizde yoğunluk oluşmuyor fakat gayemiz aşılamanın Eylül ayına kadar yüzde 70-80 oranında tamamlanması yönünde. İnşallah her şey beklediğimizden daha hızlı olur ve aşılama Sonbahar mevsimine kadar yüzde 100 tamamlanır, bu virüsten kurtuluruz" dedi.

Eylül ayında üniversitelerin açılması durumunda sefer sayılarını arttıracaklarını belirten Yalçın, "Adnan Menderes Üniversitesi açılırsa hem bizim hem de esnafın yoğunluğu ve işleri artacak. Umarız ki açılır. Açılması durumunda bizler kooperatif olarak üniversite seferlerimizde artış yapacağız, gerekirse dakikada bir araç kaldıracağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler