EGE'NİN "KASETÇİLER KRALI"

EGE'NİN "KASETÇİLER KRALI"

Efeler ilçesinde 35 senedir kasetçilik yapan Mehmet Topçu, teknolojiye meydan okuyor. Türk müzik tarihine ışık tutan kasetlerini vatandaşla buluşturan Topçu, Ege'de kendisinden başka kasetçilik yapan kimsenin kalmadığını söyledi.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi'nde 1986 senesinden bu yana kasetçilik yapan Mehmet Topçu, ilerleyen yaşına rağmen dükkanını her sabah açmaya devam ediyor. Kaset piyasasının seneler sonra tekrar patlama yaşadığını, vatandaşların kaliteli müzik dinlemek için kasetleri tekrar tercih etmeye başladığını söyleyen 71 yaşındaki Topçu, son günlerde CD'den çok kaset sattığını söyledi.

AYAKKABICILIKTAN KASETÇİLİĞE

Köşk ilçesinin Çiftlik köyünde doğup büyüdüğünü, hayata ise 16 yaşındayken ayakkabı dikerek başladığını söyleyen Topçu; Nahit Menteşe, İsmet Sezgin ve Tansu Çiller gibi Türkiye'nin tanınmış siyasetçilerine dahi ayakkabı diktiğini ifade etti. Askerden sonra İzmir'e gittiğini söyleyen Topçu, "Askerden geldim, İzmir’e gittim. Kemeraltı’na düştüm orada, yıllarca çalıştım. Akşama kadar çalışırdım, akşam olduğunda yatar uyurdum, sabah olduğunda yine iş. Hayatım buydu. Askerden geldikten sonra anamdan babamdan nasıl para isteyeyim" dedi.

İzmir'in ardından Efeler'e gelerek ayakkabı satmaya başladığını söyleyen yaşlı adam, "İzmir'den sonra buraya geldim, Ayakkabıcılar İçi çarşısında dükkan açtım ama bu sefer dikiş yok, sadece satış. O zamanlar çek falan yoktu, senet geçerdi. Bir senedim protesto oldu, ondan sonra benim işlerde bozuldu. Bir senedin protesto olduğunda herkes duyardı, sonra işlerin bir daha dikiş tutmazdı o zamanlar. Çarşı esnafı duyduğunda bittin demek olurdu yani." diye konuştu.

EGE BÖLGESİNDE TEK

Ayakkabıcılığın ardından yakınları sayesinde müzik sektörüne el attığını söyleyen Topçu, "İşler bozulunca bacanağımın yanına girdim, o müzik aletleri satardı, kaset satardı. Gide gele kaset işinin içine girdim ben de, 1986 senesinde de bu dükkanı bir açtım o günden beridir buradayım." dedi ve Ege bölgesinde artık kendisinden başka kasetçi kalmadığını, Türkiye'nin dört bir yanından müşterisinin olduğunu söyledi. Kaset satışlarının son günlerde arttığını ifade eden Topçu, vatandaşların gerek dinlemek gerekse de koleksiyon yapmak için kasetleri tercih ettiğini dile getirdi.

Dükkanında ki en pahalı kasedin 15 lira olduğunu da belirten Topçu, müşterilerinin fiyatlarına karşı çıktığını, internette yüksek fiyatlı satılan ürünlerin kendisinde 5 liraya dahi bulunabildiğini söyledi.

Tüm Aydınlıları dükkanına davet eden yaşlı adam, işini halen ilk günkü heyecanıyla yaptığını belirtti. Tek derdinin helal para kazanmak olduğunu söyleyen Topçu, "Çok şükür mutluyum, boğazımdan 2 lokma ekmek geçsin, o da helal geçsin. Vaktim el verdiğince ben buradayım, okeyden başka kötü alışkanlığımda yok. Buraya gelip müşterilerime bir çay ikram ettiğimde ben mutluyum, bana yeterli oluyor." diye konuştu.

whatsapp-image-2021-03-29-at-13-15-49.jpeg

whatsapp-image-2021-03-29-at-13-15-49-2.jpeg

whatsapp-image-2021-03-29-at-13-15-49-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler