Eğitim aşığı 44 yaşında 4 üniversite

Eğitim aşığı 44 yaşında 4 üniversite

44 yaşındaki Abdurrahman Gürbüz, Atatürk Üniversitesinde Adalet, Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Kamu Yönetimi okudu. Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yüksek Lisans yaptı şimdi ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde öğrenim görüyor.

Haber: ( Yusuf KONRAT )

Eğitimin hiçbir zaman bitmediğini beşikten mezara kadar olduğunu savunan Abdurrahman Gürbüz, “Beşikten mezara kadar eğitimin gerektiğine inananlardanım o yüzden de devam ediyorum. Okumak çok güzel, okumayı severim, okulda olduğumda kendimi daha genç daha zihinde yenilenmiş hissediyorum” ifadelerini kullandı.

1d492bcf-5f2f-455b-9903-28dbfadd230f.jpeg

“GAZETECİ OLMAK İSTİYORUM”

Gazeteciliğin kendisine en yakın meslek olduğunu düşünen Gürbüz, “Gazetecilik bölümünü seçmemdeki neden, karakterim ve kişiliğime en yakın mesleğin bu olduğunu düşündüğüm için bu bölümü tercih ettim. Şuan çalışıyorum tabi ki okul bittikten sonra gazetecilik yapmak istiyorum. Yerel gazetelerde başlayıp güzel bir yerlerde olmayı isterim” diyerek öğrenim hayatından sonra gazeteci olmak istediğini dile getirdi.

“BABALARI GİBİYİM”

Öğrencilerin kendisine bir baba gibi sevecen davrandığını kendisinin de onları evlatları gibi gördüğünü söyleyen Gürbüz, “Öğrencilerin yaklaşımları olumlu, hepsiyle muhabbet ediyoruz. Sınıfta bir arkadaşımız var babası 1981 doğumlu, ben 1978 doğumluyum babasından bile büyüğüm. Güzel bir durum bu öğrencilerin arasında yetişkin biri olarak benim hoşuma gidiyor ve belki bu durum öğrencileri daha çok motive edecektir. Bu yaşta insanlar gelip okumaya çalışıyor, bizde daha çok gayret göstermeliyiz gibisinden daha çok motive olacaklarını düşünüyorum ” dedi.

1db074b2-f5c3-4597-91db-53cdc8ea827e.jpeg

“İSTEYİNCE HER ŞEY OLUYOR”

Öğrencilerin çok zor şartlar altında okuduğunu söyleyen Gürbüz kendisinin de zor şartlar altında mücadele ancak pes etmemek gerektiğini şu ifadelerle aktardı: “ADÜ, fiziki şartları iyi ancak içerik olarak biraz daha donanımlı olabilirdi. Bu onlara engel olmamalı her zaman her daim okusunlar araştırsınlar, bol bol kitap okusunlar, boş boş işler ile uğraşmak yerine aktiviteler ile uğraşsınlar, kendilerine hobiler edinsinler. Ben Nazilli’den geliyorum. Bir araç ile geliyorum, hem iş hem okul zor oluyor tabi ki. Sabah 6’da kalkıyorum okula geliyorum sonra işe gidiyorum, o biraz yoruyor fakat isteyince her şey oluyor”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler