Ehliyet sınavlarına yeni düzenleme geliyor

Ehliyet sınavlarına yeni düzenleme geliyor

Bakanlık, sürücü belgesi sınavlarına başkasının yerine girenler ile kendi yerine başkasını sınava sokanların men süresi 2 yıldan 5 yıla çıkarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemelere göre, sürücü belgesi sınavlarına başkasının yerine girenler veya girmeye teşebbüs edenler ile kendi yerine başkasını sınava sokanların men süresi 2 yıldan 5 yıla çıkarıldı. Sürücü adaylarına direksiyon sınavında park manevrası için iki deneme hakkı verilirken, sınav süresi 40 dakikaya çıkarıldı. Direksiyon eğitimi dersi sınavları, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği ve onay aldığı iki farklı rota üzerinde yapılacak.

Engelli kursiyerler, standartlara uygun kendi araçlarıyla eğitim alarak sınava girebilecek. Kurs kayıtlarında kimlik kartı ibrazı zorunlu olacak ve sahteciliği önlemek için kursiyerin fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenecek. Başarısız olan kursiyerler, 4 sınav hakkını tamamladıktan sonra başka bir kursa nakil olabilecek. Teorik sınavlarda başarılı olup kaydını sildirenler ile direksiyon sınavlarında başarısız olanlar, 3 yıl içinde tekrar kayıt yaptırdıklarında teorik eğitim ve sınavlardan muaf olacak. Muvazzaf askerlik, hamilelik, doğum veya uzun süren hastalık durumlarında sınav hakları dondurulabilecek. Ayrıca, sınavlar 07.00-21.00 saatleri arasında yapılacak ve her kursiyer için uygulama sınav süresi 40 dakika olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler