Ekonomik sıkıntılar intihara sürüklüyor

Ekonomik sıkıntılar intihara sürüklüyor

Aydınlı vatandaşlar son zamanlarda artan intihar olaylarının temel sebebinin “Ekonomi” olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de ve Aydın’da son zamanlarda artan intihar olayları tartışmaları da beraberinde getirdi. Uzmanlar değişik programlar da intiharların nedenini açılarken, vatandaşlar problemin daha çok ekonomik sebeplerden ortaya çıktığını söyledi.

 

ÇOĞU İNSANIN CEBİNDE PARASI YOK

 

Ekonominin düzelmesiyle intihar olaylarının azalacağına dikkat çeken Erkan Yıldırım, “Ben artan intihar olaylarını tamamen ekonomiye bağlıyorum. Çünkü birçok insanın cebinde parası yok. Evli olanlar daha büyük sıkıntılarla karşılaşıyor. Bu insanların hayata olumlu bakabilmesi için hayat şartlarının daha iyi olması gerekiyor” dedi.

 

AİLE YAPISI ÇOK ÖNEMLİ

 

İnsanların birçoğunun geleceğe umutsuz baktığını söyleyen Hazal Yiğit, “Yeni neslin bu konuda bilinçsiz olduğunu düşüyorum. Çünkü intihar ederek bütün sorunlardan kaçacaklarını düşünüyorlar. Tabi aile yapısı da çok önemli. Aile bireylerinin bilinçli hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

İntihar olaylarının maneviyat eksikliğine bağlı olarak da artabileceğine işaret eden Beyza Büyükkeçeci, “Öncelikle intihar eden insanları bu haddeye getiren sebepler araştırılıp bulunmalı. Çünkü kimse kolay kolay bu yola başvurmaz. Maddi boyutu önemli ama bence manevi olarak da çöküntüde olabiliyor insanlarımız. Sebep ne olursa olsun biran önce gerekli çalışma yapılmalı ve bu olaylar son bulmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler