Ekrem İmamoğlu'nun en çok korktuğu aday kimdi?

Ekrem İmamoğlu'nun en çok korktuğu aday kimdi?

Deniz Zeyrek, yaptığı açıklamada, AK Partinin, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde İmamoğlu'nun karşısına aday göstermek için Turan'ı düşündüğünü ancak, son anda eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u aday gösterdiğini söyledi.

Zeyrek, İmamoğlu'nun Turan'dan çekinmesinin nedenini şu sözlerle açıkladı: "İmamoğlu'nun en çok korktuğu adayı burada açıklıyorum size. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'dı. O gelseydi İmamoğlu zorlanabilirdi, hatta kendisi de panik yapabilirdi."

Zeyrek, Turan'ın İmamoğlu'ndan daha fazla hemşehricilik avantajına sahip olduğunu ve Fatih'te başarılı bir belediye başkanlığı yaptığını belirtti. Ergün Turan 2019 yerel seçimlerinde Fatih Belediye Başkanı seçildi. Fatih, İstanbul'un en kalabalık ve en önemli ilçelerinden biri. İlçede yaşayanların büyük çoğunluğu Trabzonlu. Turan da Trabzonlu bir siyasetçi. Bu nedenle, hemşehricilik faktörü onun için İmamoğlu'na göre daha avantajlı.

Ergün Turan kimdir?

1967 yılında İstanbul’da doğan Turan aslen Trabzonlu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, uzun yıllar dış ticaret ve inşaat sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu. Pek çok projenin mühendislik ve uygulama süreçlerini yürüttü. 1999-2005 yılları arasında Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile İBB Encümen Üyeliği yaptı. 2007-2009 döneminde İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliği, 2009-2014 döneminde İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevlerini üstlendi. 18 Nisan 2014 tarihinde T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına atandı. TOKİ Başkanlığı döneminde; şehir planlama, yapı ve kent kültürü, geleneksel/yöresel mimari, Türk evi, Anadolu yerleşim kültürü, İstanbul ve Suriçi İstanbul’u, dünyadaki yerel yönetim ve kalkınma modelleri üzerinde çalışmalarda bulundu. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti'den Fatih Belediye Başkanı seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler