Emekli olduğu mahallede 27 yıldır muhtarlık yapıyor

Emekli olduğu mahallede 27 yıldır muhtarlık yapıyor

Efeler ilçesine bağlı Yedi Eylül Mahallesi Muhtarı Mevlüt Zeren, 27 yıllık görev sürecinde Aydın'da gördüğü değişimi Ajans Aydın Gazetesi muhabirine anlattı.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Yedi Eylül Mahallesi'ne 1990 yılında sınıf öğretmeni olarak atanması sonrası gelen ve 1994 yılında emekli olarak Yedi Eylül Mahallesi Muhtarlığına seçilerek görev başına geçen Mevlüt Zeren, Aydın Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde 3 belediye başkanı gördüğünü söyledi. 27 yıldır görevini sürdüren Zeren, kentin değişimine tanık olduğunu belirtti.

Uzun yıllar sürdürdüğü öğretmenlik görevinden çevresinin tavsiyesi üzerine emekli olduğunu, muhtarlık yarışına da yine çevresinin tavsiyesi üzerine girdiğini belirten Zeren, "Şu an 75 yaşındayım. Mahallemizden emekliyim. Köyde öğretmenlik yaparken Aydın'a 1990 yılında taşındım. Mahallemizde öğretmenlik yaparken çevrem "Senin emekliliğin geldi, seni muhtar seçelim." tarzı cümleler kurunca bu işe soyunduk. 1994 yılında seçimlere 1 buçuk ay kadar kala emekli oldum, seçimlere girdim ve kazandım. Halen de muhtarım" dedi.

"MUHTARLIĞIMIN İLK GÜNLERİNDE SOKAKLARDA PERKE YOKTU"

27 yıllık görev sürecinde Yedi Eylül Mahallesi'nde yaşanan değişimi Ajans Aydın Gazetesi muhabirine anlatan Zeren, "Muhtarlığımın ilk gününe göre bugün Aydın'ın nüfusu daha fazla, o zamanlarda mahallemizde yapılanma yüzde 50 civarındaydı, Mehmet Akif İlk ve Ortaokulu'nun duvarları dahi yoktu. İlk muhtar olduğumuzda bu duvarları çektik; bazı hak sahiplerine arsalarının karşılığını ödedik. Mahallemizin cadde ve bulvarlarında parke dahi yoktu, caddelerimizi ve bulvarlarımızı asfalta dönüştürdük. 8-10 kadar park yaptırdık. Okullarımız var, dini ibadet yerlerimiz var" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN GÖÇ ALDIK"

"Önümüzdeki dönemde muhtarlığa devam edecek misiniz?" sorusuna "Devam etmeyi düşünmüyorum, sağlığım yerindeyken bırakmayı düşünüyorum." diyerek yanıt veren Zeren, görev sürecinde Aydın'da farklı siyasi yapılanmaları görme şansına eriştiğini belirtti. Başta mahallesi olmak üzere Aydın'ın sosyolojik olarak değiştiğine dikkat çeken Zeren, "Türkiye'nin her yerinden göç alan bir yer haline geldik fakat çoğu kişi emekli olarak buraya yerleşti. Mahallemize de Türkiye'nin her tarafından göç geldi, az da olsa, ama daha çok Aydın'a bağlı ilçelerimizden göç aldı" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler