Emekliler dertli

Emekliler dertli

Emekli maaşlarına yapılan zamla beraber en düşük maaş 3 bin 500 lira oldu. Ancak mevcut hayat şartlarında birçok emekli vatandaş zammın yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’de milyonlarca emeklinin beklediği zam haberi,  geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Erdoğan en düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira olduğunu açıklamıştı. Aydın’da yaşayan emekli vatandaşlara AJANS AYDIN gazetesi olarak ‘Aldığınız maaş yetiyor mu?’ diye sorduk.

“HEM KREDİ ÖDÜYORUM HEM ÖĞRENCİ OKUTUYORUM”

Emekliye yapılan zammın günümüz şartlarında yetersiz olduğunu söyleyen Ahmet Durmuş, “Maalesef yetmiyor. Emekliye veya çalışana gelen zamla beraber her şeye zam geliyor. Bir ekmek olmuş 4 lira. 5 bin lira emekli maaşı alıyorum bununla hem ev geçindiriyorum, ev kredisi ödüyorum birde üniversitede çocuk okutuyorum. Çalıştığım yer emekli olduğum için beni çıkardı. Başka yerlerde hem yaşımdan dolayı hem de emekli olduğum için beni işe almıyor. 60 yaşında adamım, benim evde oturup dinlenmem lazımken evlere boya yapmaya gidiyorum. Mart 2023’te ev kredi borcum bitiyor o zaman biraz daha rahatlayacağım.” dedi. 

“MAAŞA GELEN ZAMMIN BİR ESPİRİSİ KALMIYOR”

Maaşlara gelen zamma sevinemeden temel gıda ürünlerine gelen zamla şok olduklarını belirten Nazmiye Sevinç, “Maaşın yettiği filan yok. Pazara gittiğimizde 3 parça bir şey alıyoruz 350 ila 400 TL para veriyoruz. Benim kocam öldü, 5 tane çocuk büyüttüm. Tek bir oğlum kaldı onu evlendiremiyorum. Aldığım maaş ile evi zor döndürüyorum, oğlum üniversite mezunu iş bulamıyor. Maaşa zam yapıyorlar ama 1 saat sonra şekere, süte zam yapıyorlar. Allah sonumu iyi etsin.” İfadelerini kullandı. 

“ALIM GÜCÜ HER SEFERİNDE DÜŞÜYOR”

Maaş zammından ziyade alım gücünün düşmesine değinen  Refik Demir, “Emekli maaşı daha önceleri bin 500 ile 2 bin lira iken yetiyordu. O zaman enflasyon bu kadar yüksek değildi. Aynı zamanda alım gücünde bu kadar zorluk yoktu. Maaşa zam geliyor gelmesine ama 500 lira geliyor. Enflasyon yüksek olduğu için alım gücü her seferinde düşüyor. Görünen o ki düşmeye de devam edecek gibi duruyor.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler