Emeklilere müjde!

Emeklilere müjde!

Milyonlarca emekli için hükümet, önemli adımlar atma yolunda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yönelik müjdeyi verdi. Nisan ayında Meclis'e sunulması planlanan 7 büyük destek, emeklilerin hayatını kolaylaştıracak ve gelirlerini artıracak.

Emekliye sağlanacak destekler arasında yerel yönetimlerle yapılan protokollerle su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi hizmetler yer alacak. Ayrıca, enerji desteği kapsamında doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim sağlanacak.

Ulaşım desteği de emekliler için düşünüle bir diğer konular arasında. Tren ve uçak biletlerinde indirim sağlanacak ve belediyelerin sunduğu toplu taşımanın dışında diğer ulaşım araçlarından da indirimli veya ücretsiz yararlanma imkanı milyonlarca emeklinin hizmetine sunulacak.

Kira desteği özellikle büyükşehirlerde düşük gelirli emeklilere yönelik olarak artırılacak. Banka hizmetlerinde indirim, uygun şartlarda finans desteği, tatil imkanları ve refah payı ile taban maaşlarda yapılacak artışlar da emeklilerin refah düzeyini yükseltecek adımlar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler