Emekliye uygulanacak zamlar açıklandı

Emekliye uygulanacak zamlar açıklandı

Emekli maaşlarına yüzde 8,45 zam uygulanmasının kararlaştırılmasının ardından birçok vatandaş sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Bizler de Ajans Aydın olarak Aydınlı emekli vatandaşlara zam hakkında düşüncelerini sorduk.

Memur ve emeklilerin gözü 2021 yılının Haziran ayı enflasyon oranındaydı. Oranın belli olması ile birlikte milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yılın ikinci yarısında yapılacak zam oranı da netlik kazandı.

Yaklaşık 8,5 milyon işçi emeklisi ve hak sahibinin aylıkları da bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamıyla belirlenmiş oldu. İşçi emeklilerinin aylıkları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak. 12 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine de Temmuz ayı maaşları zamlı ödenecek.. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında maaşlarını yüzde 8,45 zamlı alacak.

Zam oranlarının açıklanması ile birlikte birçok emekli vatandaş sosyal medya aracılığı ile tepkilerini dile getirdi. Yapılan zamların yeterli olmadığını, geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten vatandaşların oranların yeniden değerlendirilmesini talep etti. Öte yandan, bazı emekliler de maaşlarının kendilerine yettiğini söyleyerek yetkililere teşekkür etti.

Bizde Ajans Aydın olarak tartışmalara yol açan kararın ardından Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı’na giderek Aydınlı emekli vatandaşlara zam hakkında neler düşündüklerini sorduk, cevaplarını sizler için derledik.

“BU ŞEKİLDE GEÇİNMEK ÇOK ZOR”

Efeler ilçesinde yaşayan ve Bağ-Kur emeklisi olduğunu söyleyen Rıza Kavlak, maaşı ile geçinemediğini ve zam oranlarını yetersiz bulduğunu belirtti. Ajans Aydın muhabirinin “Emekli maaşına yapılan zam hakkında ne düşünüyorsunuz?” yanıtlayan Kavlak, “Emekli maaşına yapılan zamlarla ilgili ne düşünebilirim. Bize gelince yüzde 8 kendilerine gelince yüzde 15 zam yapılıyor. Verdiklerinden çok alıyorlar, bu şekilde geçinmek çok zor. Bakın Kurban Bayramı yaklaştı, torunlarım ve ailem ile birlikte olacağım fakat bir kurban dahi kesemiyorum. Gidicem kasaptan gücümün yettiğince et alıcam, zaten eti de bayramdan bayrama görüyoruz” dedi.

19 yıldır emekli olduğunu, emekli olduğu günden bu yana yeterli bir zam almadığını belirten Nurcan Kara ise, “19 yıldır emekliyim, bu sürede yeterli bir zam olmadı maaşıma; her zaman verdiklerinden çok aldılar. Zamanında yüzde 2,5 zam yapıp, çok verdik diye dalga da geçtiler bizimle. Sesimizi çıkartacak gücümüz de kalmadı, geçinmeye çalışıyoruz. Zaten şurada yaşayacağım birkaç yıl daha var, onda da geçim sıkıntısı çekiyoruz işte” diye konuştu

“ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN”

Emekli maaşı ile geçinebildiğini, zam oranlarından ise memnun olduğunu söyleyen Seyfullah Gürel ise “Ben yapılan zamdan memnunum. 6 yıl oldu emekli olalı, bu zamana kadar param yetti. Zamlar ile birlikte daha da iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah Kurban Bayramı’nda da adağımızı keseceğiz, Allah devletimizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

“BU ZAM KİME YETECEK”

Emekli maaşı ile  geçinemediğini söyleyen  Cemal Öz, “Hayvancılık yapayım dedim ama o işten de para kazanılmıyor” dedi ve ekledi,  “Hayat şartları zor ve pahalı. İnşallah kurbanda yüzümüz güler.  Maaşım geçimime yetmiyor, bu zam kime yetecek?” 

Emekli maaşı ile 2 çocuk evlendirdiğini söyleyen İsmail Çelikel ise yetkililere teşekkür ederek, “Memur emeklisiyim, hayatım çalışmakla geçti. Genç yaşlarımda işten çıkıp taksicilik dahi yaptım ve çok şükür emekli olduğumda rahata erdim. Emekli maaşım ve ikramiyeler sayesinde 2 çocuğumu evlendirdim. Evet hayat pahalı fakat hesabını bilen insan için bu para yeterli” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler