"Endişelenecek bir durum yok"

"Endişelenecek bir durum yok"

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, kentte koronavirüs vaka sayılarında görülen artışın endişe yaratıcı düzeyde olmadığını söyledi.

Kurban Bayramı nedeniyle 16-26 Temmuz tarihleri arasında uygulanan 9 günlük tatilde Aydın'ın turistik bölgeleri Kuşadası ve Didim'de nüfus 5 katına çıkmış, bazı bölgelerde oluşan yoğun kalabalıklar esnaf ve vatandaşlarda endişe yaratmıştı. Bayramın 3'üncü gününde sosyal medya hesabından güncel koronavirüs vaka sayılarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın'da salgının yayılma hızının, uzun bir aranın ardından, tekrar yükselişe geçtiğini açıklamıştı.

Vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanan yükselişin ardından Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, kentte vaka sayılarında görülen yükselişin endişe yaratıcı boyutlarda olmadığını söyledi. Aksoy, "Endişelenmeyi gerektiren şu aşamada bir şey yok ama tedbirlere mutlaka uymak durumundayız. Tabii ki turizm bölgelerinin hareketliliği olacak, bu beklediğimiz bir şeydi ama çok çok tehlike yaratacak bir şey söz konusu değil. Duyarlı olmak önemli" dedi.

"KONTROLLÜ NORMALLEŞME BİTMİŞ GİBİ BİR ALGI YARATMIŞ OLABİLİR"

Aydın'ın ülke genelinde aşılamada en iyi 8'inci il olduğunu belirten Vali Aksoy, kontrollü normalleşme sürecinin devam ettiğini hatırlatarak vatandaşları maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaya davet etti. Vali Aksoy, "Türkiye genelinde olduğu gibi bizde de bir kısım artış var ama bu Aydın ili olarak en iyi 8'inci il olmamızı etkilemedi. Burada tabii herkese görev ve sorumluluk düşüyor. Kontrollü normalleşme bitmiş gibi bir algı yaratmış olabilir, bu konuda yine konulan kurallara hep birlikte olmamızda büyük yarar var. Maske, mesafe ve diğer kurallara uymamızda büyük yarar var. 8'inci en iyi il olma konumumuzu daha iyiye taşıma noktasında da sırası gelen herkesin aşı olmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler