ENGİNARI DON VURDU

ENGİNARI DON VURDU

Aydın'ın birçok ilçesinde büyük ölçüde yetiştirilen enginar, bu sene dondan etkilenerek üreticiye zarara uğrattı.

Efeler ilçesinin önemli geçim kaynaklarından olan enginar, bu sene şiddetli soğuk havalardan etkilenerek dona uğradı. Üreticiyi zarara uğratan enginar, tarlada telef oldu.

esgxfugw4ae-kzh.jpg

Efeler Kaymakamı Cemal Şahin'in talimatı ile harekete geçen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ürünleri tarlada inceledi. Üreticiler ile birlikte 0'ın altında 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle dona uğrayan ürünler için çözüm arayan ekiplerin konu hakkında çalışma başlattığı öğrenildi.

Efeler Kaymakamlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Sahip olduğu besin değeri ve şifayi özellikleri ile şehrimizin değerli tarım ürünlerinden biri olan enginar; İlçemiz de başta Gölhisar mahallesi olmak üzere yaklaşık 4.200 dekarlık bir alanda üretilmektedir. Mevcut üretim alanları ve rekoltesi ile ülkemizin toplam enginar üretiminde önemli bir yere sahip olan ilçemizde; bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrederek -5 dereceye kadar düşmesi ile enginar üreticilerimizde diğer tüm tarımsal üreticilerimiz gibi ürünlerinde donma tehlikesi ile karşı karşıya kalmışlardır. Bu doğrultuda Kaymakamımız Sayın Cemal Şahin’in talimatları ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekipleri Gölhisar mahallemizde bulunan enginar tarlalarında incelemelerde bulunmuş ve ürünlerin bir kısmının dondan etkilenerek zarar gördüğünü tespit etmiştir. Yapılan bu tespitler ve üreticilerden alınan bilgiler doğrultusunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından gerekli girişimlerde bulunularak çalışma başlatılmıştır."

esgxg9lvoaadtq9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler