Enstrüman fiyatları el yakıyor

Enstrüman fiyatları el yakıyor

Yurt içinde üretimin yeterli seviyede yapılmamasından dolayı ürünlerin neredeyse tamamını yurtdışından getiren enstrüman satıcıları, Türk Lirasının Dolar ve Euro karşısında yaşadığı değer kaybına karşı ayakta kalmaya çalışıyor.

TÜİK’e göre son 3 yıl içerisinde enstrüman fiyatları yüzde bin 280 arttı. Bu artışa kur farkı da eklenince, ürünlerinin tamamını yurtdışından getirten müzik aleti satıcıları finansal çıkmaza girdi. Bu durumda satışların kötüye gittiğini dile getiren Yunus Güleç, Ajans aydın Gazetesi’ne konuştu.

“İLK DEFA BÖYLE BİR ZARARA UĞRADIK”

Enstrüman satışı yapan Yunus Güleç, “Ben yıllardır enstrüman satış işiyle ilgileniyorum. İşimi çok seviyorum. Ancak bu son zamanda hemen hemen hiç satış yapmıyoruz. Gün boyu müşterinin kapı çalmasını bekliyoruz ancak müşteri yok denecek kadar az. Şuan bu ekonomi durumu sadece bizim sektörü, bizim işimizi etkilemedi bizim gibi herkesi etkiledi ancak bizim satış ve alım satımlarımızın farkıyla çok daha fazla zarara giriyoruz. Gerçekten mağduruz. Bizim alım satım işlemleri dolarla gerçekleşiyor. Dolardaki durum ortada Her an değişiklik gösterebilir. Dolar arttığında da zararımız var, azaldığımızda da zararımız oluyor. Çünkü bizim alım satımlarımızın hepsi yurtdışı olduğu için böyle olunca da satışlar dolar üzerinden gerçekleşiyor. Bağlama hariç diğer tüm ürünlerimiz yurt dışından geldiği için ekonominin şuan ki durumu bizi kötü yandan etkiledi. 

“GİTAR VE SAZ DAHA ÇOK RAĞBET GÖRÜYOR”

 Çeşitli enstrüman satışı yapıyoruz. Bunlardan en çok rağbet gören ise gitar ve saz enstrümanı. İlgili olan kesim ise daha çok genç kesim oluyor. Birkaç yıl önce özellikle saz enstrümanına emekli kesim fazla rağbet gösteriyordu. Ancak şuan o istek yok gibi görünüyor. Daha çok genç geliyor. Tabi bu durumda artık gençler de gelmemeye başladı. 

“ÖĞRENCİLER GELİNCE KAZANCIMIZ ARTAR DEDİK TAM TERSİ OLDU”

Biz dört gözle bu virüsün bitmesini, üniversitelerin açılmasını ve öğrencilerin artık Aydın’a gelmesini bekliyorduk. Çünkü öyle olunca satışlar artıyor. Ancak beklediğimiz gibi olmadı. Evet üniversiteler açıldı, öğrencilerimiz de geldi ancak beklediğimiz olmadı. Satışlarımızda pek bir oynama olmadı. Gençler bir şeyler almıyor. Bunun en büyük sebebi ise ekonomi.” dedi.

whatsapp-image-2021-12-30-at-19-10-04-001.jpeg

whatsapp-image-2021-12-30-at-19-10-05-1-001.jpeg

whatsapp-image-2021-12-30-at-19-10-05-2.jpeg

whatsapp-image-2021-12-30-at-19-10-05-001.jpeg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler