Erbaş'a Aydın'dan tam destek

Erbaş'a Aydın'dan tam destek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk cumasındaki hutbede eşcinsellik ve eşcinsellerle ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Erbaş’a birçok STK destek mesajları yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde İslam inancında olmayan eşcinsellik ve eşcinsellere yönelik sözlerinin ardından ağır eleştirilere maruz kaldı. İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) Ankara Şubesi ise bu hutbeyle ilgili bir suç duyurusunda bulundu.

 

HOCAMIZ YALNIZ DEĞİLDİR

 

Eğitime Destek Platformu Dönem Başkanı Uğur Kocabaş’ta konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Kocabaş, “Dünyanın bozulan dengesini düzeltmek İslam ile mümkündür” diyen, “İslam neyi haram kıldıysa onda kötülük ve insana zarar, helal kıldığı şeylerde de temizlik ve insana fayda vardır” diyen, Korona virüs sürecinde sağlık çalışanları ve hastalar için dua çağrısı yapan, “Ey insanlar sağlığımıza zarar veren şeylerden uzak duralım, çünkü bundan sadece bu kötülüğü işleyen yada zararlı maddeyi kullanan kimse değil, sadece çevresindeki insanlar değil, binlerce kilometre uzakta olanlarda zarar görüyor” diyen, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor, lutiliği ve eşcinselliği de lanetliyor. 

 

Nedir bunun hikmeti; hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir”  diye haykıran ve kendi sözünü değil de Kur’an ın hükmünü söyleyen; Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız yalnız değildir. Aydın Eğitime Destek Platformu olarak okumuş olduğu hutbe nedeniyle sosyal platformlarda eleştirilen başkanımızın yanındayız.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler