Erçetin: 'Ekonomik sorunların nedeni hükümettir'

Erçetin: 'Ekonomik sorunların nedeni hükümettir'

CHP Aydın İl Sekreteri Kaan Erçetin, yaptığı yazılı açıklama ile Efeler Belediyesi’nde yaşanan ekonomik krizlerinin sorumlusunun hükümet olduğunu belirtti.

Erçetin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Efeler Belediyesi olarak, çalışanlarımızın haklarını korumak ve maaşlarını zamanında ödemek için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Ancak Cumhur İttifakı temsilcilerinin yaptığı açıklamalar, hükümetin sebep olduğu ekonomik krizin sorumluluğunu belediyemize yükleme çabasından başka bir şey değildir.

Bugün Türkiye’de sadece belediye çalışanları değil, milyonlarca emekçi geçim sıkıntısı içindedir. Yüksek enflasyon, fahiş kira artışları ve hayat pahalılığı yüzünden vatandaşlarımız her geçen gün daha da yoksullaşmaktadır. Asgari ücret açlık sınırının altında kalmış, halkın alım gücü dibe vurmuştur. Peki, bu tablonun sorumlusu kim? 22 yıldır ülkeyi yönetenlerdir.

Belediyeler, özellikle CHP’li belediyeler, merkezi hükümetin mali baskıları nedeniyle hizmet üretmekte zorlanmaktadır. SGK borçları gerekçe gösterilerek belediyelere yönelik mali yaptırımlar uygulanmakta, merkezi bütçeden sağlanması gereken destekler ya kesilmekte ya da geciktirilmektedir. Eğer hükümet belediyelere yönelik bu finansal kıskacı gevşetmiş olsaydı, işçilerin maaşları eksiksiz ve zamanında ödenebilecekti.

Cumhur İttifakı temsilcileri, belediyeleri hedef almak yerine önce şu sorulara yanıt vermelidir:

-Ülkeyi ekonomik krize sokan, enflasyonu patlatan, halkı ve belediyeleri borç batağına sürükleyen kimdir?

-CHP’li belediyelere SGK borçları nedeniyle yapılan baskılar neden Cumhur İttifakı belediyelerine uygulanmamaktadır?

-Belediyelere yeterli kaynak ayrılmıyorken, hükümetin kontrolündeki büyük projelere milyarlarca lira nasıl aktarılmaktadır?

İşçilerin emeğini gerçekten düşünüyorsanız, belediyeler üzerindeki siyasi ve ekonomik baskıyı kaldırın. Belediyelerin SGK borçları konusunda kolaylık sağlayın, merkezi bütçeden adil bir pay aktarın. Belediyeler kendi kaynaklarını kullanarak hizmet üretmek ve çalışanlarının haklarını korumak zorunda bırakılmamalıdır.

Efeler Belediyesi olarak, tüm bu engellemelere rağmen işçilerimizin ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakı temsilcileri önce kendi sorumluluklarını yerine getirmeli, belediyeleri değil, kendilerini, ülkeyi nasıl yönetemediklerini sorgulamalıdır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler