Erdem’den yaşanan saldırıya tepki

Erdem’den yaşanan saldırıya tepki

Aydın’ın Efeler İlçesinde öğle saatlerinde meydana gelen trafik kazasını görüntülemeye giden gazetecilerin saldırıya uğraması sonucu AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem yaşanan duruma tepki gösterdi.

Aydın'ın Efeler ilçesi Kalfaköy mevkiinde meydana gelen kazayı haber yapmak üzere giden basın mensuplarının saldırıya uğraması sonucu AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem yaşanan duruma sessiz kalmadı. Erdem, “Efeler ilçemizin Kalfaköy Mahallesi’nde, kamuya açık alanda görevini yerine getirirken sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan, tehditlere maruz kalan gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gazetecilik; halkın doğru bilgiye ulaşması, gerçekleri öğrenmesi ve kamuoyunun aydınlatılması açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu kamu görevini icra eden basın mensuplarına yönelik her türlü baskı, tehdit ve saldırı; yalnızca gazetecilere değil, halkın haber alma hakkına da yapılmış bir saldırıdır.

Demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından biri olan özgür basının güvenli şekilde görev yapabilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, tüm gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; basın özgürlüğüne yönelen her türlü şiddet ve tehdidi kınıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler